AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Αυγ 2019

Καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης για την Υγεία

Ο ένας μετά τον άλλον οι τοπικοί φορείς δηλώνουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την Υγεία, που οργανώνουν την Τρίτη στο Καρλόβασι το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του νησιού, μετά και τον θάνατο του 20χρονου Νίκου Μαθιού.
 
Μετά τους οργανωτές και τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου, σειρά πήραν:

* Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου, που συμμετέχει στην κινητοποίηση, με αιτήματα "να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθεί άμεσα το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς και όλες οι μονάδες Υγείας του νησιού μας με το απαιτούμενο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας".

* Η εκτελεστική γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, που καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλον τον Σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο, για α διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις ανθυγιεινές πολιτικές, που, ενώ χαρίζουν πακτωλό χρημάτων και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους στην υγεία, τους εργαζόμενους και γενικότερα τον λαό, τον έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους".

Η ΑΔΕΔΥ Σάμου απαιτεί την "άμεση στελέχωση του παραρτήματος του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων υγείας στην Σάμο με μόνιμο προσωπικό. Άμεση και αξιοπρεπή αντιμετώπιση σε όσους την έχουν ανάγκη, μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας που να είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους υγειονομικούς".

* Οι Σύλλογοι Γυναικών Σάμου της ΟΓΕ, Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, Ομάδα Γυναικών Καρλοβασου και Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου, που σημειώνουν πως "ο άδικος χαμός ενός νέου παιδιού στο Καρλόβασι αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και στις μονάδες υγείας στη Σάμο και το πόσο επικίνδυνες είναι για τις ζωές των παιδιών μας, των οικογενειών μας και τις δικές μας.

Είναι χρέος μας προς όλους, αλλά και κύρια προς τα παιδιά μας, να ενώσουμε τη φωνή μας με το εργατικό και λαϊκό κίνημα της Σάμου και να διεκδικήσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας, ώστε να δύναται να καλύπτει όλες τις παρουσιαζόμενες ανάγκες υγείας σύμφωνα με τα σημερινά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα.

Δεν ανεχόμαστε σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο, άνθρωποι να κινδυνεύουν ή να πεθαίνουν αβοήθητοι επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού ως κόστος, μετατρέποντάς τη σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και όχι σε κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνει ο καθένας μας. Δεν ανεχόμαστε ολόκληρο το νησί να είναι με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, η παιδιατρική κλινική να κινδυνεύει με κλείσιμο και να λειτουργεί μόνο με μία γιατρό, να λείπουν ειδικότητες και άλλες να είναι μονήρεις, επειδή δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν ανεχόμαστε να μη μπορεί κάποιος να κάνει τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ή να έχει την αναγκαία ιατρική φροντίδα και νοσηλεία λόγω ελλείψεων προσωπικού και μηχανημάτων ή να βάζει το χέρι στην τσέπη (αν έχει) για να μετακινηθεί εκτός Σάμου. Δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση την Υγεία.

Απαιτούμε να σταματήσει επιτέλους η εγκληματική πολιτική στην Υγεία. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθεί άμεσα το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς και όλες οι μονάδες υγείας του νησιού μας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας" αναφέρουν οι Σύλλογοι Γυναικών του νησιού.

* Το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου κι ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, που σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν πως θα δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο, ια να μη θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας και για να σταματήσει η αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία".

Απαιτούν μεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες Υγείας του νομού μας με άμεση προτεραιότητα παιδιάτρων. Να εξοπλιστεί το νοσοκομείο και όλες οι μονάδες με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή καλύπτοντας πλήρως όλες τις σύγχρονες εξετάσεις και ανάγκες μας".

Λένε τάνει πια! Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση! Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις τώρα! Καλούμε τα μέλη μας, τις οικογένειές τους και όλο τον Σαμιώτικο λαό να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, διεκδικώντας αγωνιστικά τα δίκια μας".

* Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, που επισημαίνει πως "για άλλη μια φορά και με τραγικό τρόπο, με τον θάνατο ενός νεαρού παιδιού που δεν του δόθηκαν εγκαίρως οι πρώτες βοήθειες, ήρθαν στην επιφάνεια οι τεράστιες ελλείψεις από την εγκληματική πολιτική που ασκείται διαχρονικά στον χώρο της υγείας".

Δηλώνει πως "χρόνια τώρα προβάλλει την ελλιπή στελέχωση των μονάδων υγείας του νησιού και του ΕΚΑΒ και αγωνίζεται όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν κάθε σύγχρονη παροχή υγείας που προσφέρει η επιστήμη της Ιατρικής, θεωρώντας τη κοινωνικό αγαθό και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα".

Επιπλέον, τονίζει πως στηρίζει την πρωτοβουλία και τις διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για τις ελλείψεις στις μονάδες Υγείας του νησιού και του ΕΚΑΒ και καλεί τον λαό του νησιού και ειδικότερα της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Απαιτεί α δοθούν χρήματα για την υγεία. Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας, στο ΕΚΑΒ. Πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχνικές υποδομές. Το Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου να καλυφθεί επιτέλους με γιατρό γενικής ιατρικής. Είναι αδιανόητο η οργανική θέση στο ιατρείο να εμφανίζεται καλυμμένη κι ο γιατρός να καλύπτει κενό του Νοσοκομείου επί ενάμιση χρόνο".

* Η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ, Παράρτημα Σάμου-Ικαρίας, που θεωρεί πως ο ζήτημα της δημόσιας Υγείας στα νησιά μας δεν είναι θέμα που «αφορά κάποιον άλλον». Αφορά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές απέναντι σε αυτούς που εκθέτουν καθημερινά την υγεία μας σε κίνδυνο. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την τραγική κατάσταση. Δεν θέλουμε να είμαστε τα επόμενα θύματα.

Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τις οικογένειές μας στο συλλαλητήριο κι απαιτούμε να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην υγεία. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες Υγείας του νομού μας, με άμεση προτεραιότητα παιδιάτρων. Άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων. Να εξοπλιστεί το νοσοκομείο και όλες οι μονάδες με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή καλύπτοντας πλήρως όλες τις σύγχρονες εξετάσεις και ανάγκες μας".
 
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com