AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Αυγ 2019

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής των "Ηραίων"!

Φωτογραφία του Μανώλη Ζάννη

Η θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής των "Ηραίων"* πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις εκβολές του ποταμού Ίμβρασου, την περιοχή όπου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία γεννήθηκε η θεά Ήρα και χτίστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτήν.

Η αναπαράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος του φεστιβάλ "Ηραία-Πυθαγόρεια 2019" του Δήμου Σάμου και περιλάμβανε θεατρικά μουσικά και χορευτικά δρώμενα, με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, ομάδων χορού και θεατρικών σχημάτων.

Στην εκδήλωση τραγούδησε η υψίφωνος Ζαφειρώ Χατζηφωτίου ενώ στίχους απήγγειλε η Τινα Αλεξοπούλου.

Ο αγώνας δρόμου γυναικών από το Ηραίο στο Πυθαγόρειο και η μεγάλη πομπή των "Ηραίων" στο Πυθαγόρειο θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου.

Ο Μανώλης Ζάννης, ο Στέλιος Δεμερτζής και ο Νίκος Τσουμάκης απαθανάτισαν τη Δευτέρα σε βίντεο και φωτογραφίες στιγμές από την θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής των "Ηραίων" κοντά στον ναό της Ήρας!

Βίντεο του Στέλιου Δεμερτζή:



Βίντεο του Νίκου Τσουμάκη:


Φωτογραφία του Μανώλη Ζάννη:


Φωτογραφίες του Νίκου Τσουμάκη:









Φωτογραφίες του Στέλιου Δεμερτζή:




* Λίγα λόγια για τις εορτές των αρχαίων Ηραίων

Τα αρχαία Ηραία ήταν λαμπρές εορτές που συγκέντρωναν πλήθος επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας με επίκεντρο του εορτασμού το ναό της Ήρας. Περιελάμβαναν νυκτερινούς αγώνες γυναικών με δάδες, μουσικούς και ποιητικούς αγώνες, και σειρά άλλων καλλιτεχνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων. 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία