AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Αυγ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το "ραντεβού" του σαμιώτικου κρασιού με το ναξιώτικο τυρί!


Μια γευστική συνάντηση ανάμεσα στο σαμιώτικο κρασί και το ναξιώτικο τυρί πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην πρωτεύουσα της Σάμου

Στο γαστρονομικό «ραντεβού», τις εντυπώσεις έκλεψαν η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τα πολυβραβευμένα διεθνώς Π.Ο.Π. κρασιά του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.

Πλάι στα περίπτερα που είχαν στηθεί για τις ανάγκες της εκδήλωσης στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, σε μία εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση, οι εκπρόσωποι του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της  Ε.Α.Σ. Νάξου ενημέρωσαν το πολυπληθές κοινό και τους επίσημους προσκεκλημένους για την ιστορική και κοινωνικοοικονομική συνέχεια αλλά και τη διαχρονική αξία των κορυφαίων προϊόντων από τους δύο ελληνικούς, νησιωτικούς συνεταιρισμούς.

Κατόπιν, ο διακεκριμένος Έλληνας οινολόγος, Άρης Σκλαβενίτης παρουσίασε τους Π.Ο.Π. οίνους του ΕΟΣ Σάμου: Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar, ενώ ο Σαμιώτης executive chef, Βαγγέλης Μπιλιμπάς εξέπληξε τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες με πρωταγωνίστρια τη γραβιέρα, προϊόν Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου. 

Μεταξύ των πιάτων που εντυπωσίασαν, τόσο με την αισθητική τους προσέγγιση όσο και με τους αρμονικούς γευστικούς συνδυασμούς είναι η μπαλοτίνα από κοτόπουλο sous vide με ντίξελ άγριων μανιταριών, το πουρέ σελινόριζας με τζίντζερ και κρέμα γραβιέρας, το καρπάτσιο φιλέτου angus με αρωματισμένους κύβους γραβιέρας, παστό κρόκο αυγού, αγγουράκι κορνισόν και λάδι ρόκας, η τούρτα ψητού καρπουζιού με μους γραβιέρας και κράκερ δυόσμου, κ.ά. Αυτό που πραγματικά έδωσε μια άλλη διάσταση στην παρουσίαση ήταν οι επεξηγηματικές παρατηρήσεις του sommelier Άρη Σκλαβενίτη o οποίος συνέδεε τις γαστρονομικές εμπνεύσεις του Βαγγέλη Μπιλιμπά με τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου, δίνοντας παράλληλα τη δική του πρόταση για ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ με κρασί Σάμου!

Μετά το cooking show ακολούθησε cheese and wine tasting στα περίπτερα της Ε.Α.Σ. Νάξου και του Ε.Ο.Σ Σάμου, ενώ προσφέρονταν στην οινογευστική δοκιμή και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.Η εκδήλωση  φορέα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και προσκεκλημένους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση και η προώθηση Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία και επίσης εντάχθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων "We make the City" που διοργανώνουν στην πόλη της Σάμου ο δήμος Σάμου, ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη γαστρονομική αυτή εκδήλωση!


















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία