AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Αυγ 2019

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΣ κατά των αναγκαστικών μετακινήσεων υπαλλήλων του Δήμου

Φωτογραφία: Roland Lüthi

Την αντίθεσή τους σε αναγκαστικές μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου Σάμου στους δύο  νεοσύστατους δήμους του νησιού εκφράζουν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αναφέρει αναλυτικά:

"«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να ληφθούν άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την κατανομή του προσωπικού των ΟΤΑ, από το διαχωρισμό του μέχρι τώρα ενιαίου Δήμου Σάμου.

Για την κατανομή του προσωπικού, οι προϋποθέσεις που θα ληφθούν υπόψη είναι οι εξής:

Οι υπηρεσιακές ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των συνιστώμενων δήμων.

Ο κλάδος και η ειδικότητα των εργαζομένων.

Ο τόπος κατοικίας και η οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων.

Τυχόν προβλήματα υγείας.

Και, τέλος, τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων.

Η τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προωθήθηκε με διαδικασίες εξπρές, με πολύ προχειρότητα, χωρίς να λάβει υπόψη της τις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπιστούν κατά την ίδρυση των νέων δήμων. Στην ίδια ρότα συνεχίζει και η νυν κυβέρνηση της ΝΔ. Σκοπός είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παρά πέρα υποβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών, αλλά και της υλικοτεχνικής υποδομής, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους. Για αυτό δεν αναφέρουν λέξη για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αντιθέτως για ακόμα μια φορά μετακυλούν το πρόβλημα στο ήδη λειψό προσωπικό, που θα κληθεί για ακόμα μια φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη σε τυχόν υποχρεωτική μετακίνησή του.

Τα κενά και οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην Σάμο είναι μεγάλα και δεν αντιμετωπίζονται. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ διεκδικεί να τηρηθούν οι διαδικασίες κατανομής του προσωπικού με βάση τις οικειοθελείς αιτήσεις των συναδέλφων. Επίσης, αναδεικνύει την υποστελέχωση που διαμορφώνεται σήμερα στους νέους δήμους και από προσωπικό, αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση στον ενιαίο Δήμο Σάμου. Επιπλέον, είναι φανερό ότι η εντατικοποίηση για το προσωπικό, μόνιμο και μη, θα οξυνθεί στο έπακρο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι:

Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφου. Οι όποιες μετακινήσεις να γίνουν μετά από οικειοθελή αίτηση των συναδέλφων. Τα όποια κενά εξακολουθούν να υπάρχουν, να καλυφθούν με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οικονομικές εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υφίσταται, άμεσα να αποπληρωθούν στους συναδέλφους, ώστε την 1η του Σεπτέμβρη, ημερομηνία έναρξης των νέων δήμων, να μην υπάρχουν οφειλές απέναντι στους συναδέλφους»."

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου εκφράζει και αυτό την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του ενιαίου Δήμου Σάμου.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Ε.Κ.Σ., "ο διαχωρισμός του Δήμου σε Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, με τον τρόπο που έγινε παραμονές εκλογών και χωρίς προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του, δημιούργησε προβλήματα και στο προσωπικό ως προς την κατανομή του.

Ευθύνη γι αυτό έχουν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της Ν.Δ. που συνεχίζει στην ίδια ρότα, αφού στοχεύει στην εφαρμογή των κατευθύνσεων της Ε.Ε. για τους Δήμους, που σημαίνει λειτουργία των δήμων με κριτήρια «επιχείρησης», τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και υποδομών, ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες από τους δημότες, τη μείωση του μόνιμου προσωπικού και την εντατικοποίηση για το υπάρχον. 

Τόσο ο ενιαίος Δήμος όσο και οι δυο νέοι που δημιουργήθηκαν έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή εξ’ αιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται στους Δήμους, της συνεχούς υποχρηματοδότησης από το κράτος, των μη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και των «μπαλωμάτων» που γίνονται με τον εγκλωβισμό συναδέλφων με 8μηνα και 5μηνα όταν οι ανάγκες είναι πάγιες και μεγάλες.

Λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Δήμων θα δώσουν οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, ώστε να λειτουργούν σωστά όλες οι υπηρεσίες (από την καθαριότητα μέχρι τους βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς κλπ).

Η κατανομή των εργαζομένων να γίνει με βάση τις οικειοθελείς δηλώσεις προτίμησης των συναδέλφων.

Να μην παραχωρηθεί καμιά απολύτως αρμοδιότητα-υπηρεσία σε ιδιώτες, πράγμα που αν γίνει σημαίνει ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα δημοτικά τέλη, θα υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, θα μειώσει ακόμα περισσότερο τους δημοτικούς υπαλλήλους".

"ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων!

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ!" καταλήγουν οι υπεύθυνοι του Ε.Κ.Σ.  

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία