AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Αυγ 2019

Εγκαινιάστηκε το νέο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Σάμου


Η ανακαινισμένη νότια πτέρυγα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Σάμου εγκαινιάστηκε επίσημα πριν από λίγες μέρες. Σε αυτήν θα στεγάζεται από εδώ και στο εξής το νέο Αρχονταρίκι της μονής.

Τον εγκαινισμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, παρουσία των μεγάλων δωρητών, Νικηφόρου και Γεωργίας Βαλασκαντζή, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή από το Καρλόβασι της Σάμου και διαβιούν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος, μετά το  πέρας της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και πριν από την τέλεση του αγιασμού των εγκαινίων, εξήρε με λόγους εγκωμιαστικούς το ήθος και την ευσέβεια της οικογενείας των κ.κ. Νικηφόρου και Γεωργίας Βαλασκαντζή, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και παρέδωσαν με την οικονομική τους συμπαράσταση σε λειτουργία το νέο Αρχονταρίκι της Μονής, ανακαινισμένο και ευπρεπισμένο με τη φροντίδα της αδελφότητας της Ιεράς Μονής, υπό την Καθηγουμένη Ευνίκη μοναχή, με σκοπό την υποδοχή και την φιλοξενία των ευλαβών Προσκυνητών και επισκεπτών της Μονής.


Εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχαριστίες του, όπως και την ευαρέσκεια της Τοπικής μας Εκκλησίας, απένειμε στην φιλόθεη ξυνωρίδα του Νικηφόρου και Γεωργίας Βαλασκαντζή την ανώτερη τιμητική διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, και έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος: «...να σας δίδει ο Θεός δύναμη, πνευματική και σωματική για να συνεχίζετε τον θεοφιλή σας αγώνα, με υγεία κατ’ άμφω, εις έτη πολλά και ευλογημένα, για να τιμάτε την ένδοξη ιστορία του τόπου Σας και την ηρωική σας καταγωγή και κυρίως να χαρίζετε σε όλους το υπόδειγμα της ζωής σας. Μιας ζωής που συντίθεται από πολλές αρετές και συνδυάζει ταυτόχρονα: 

Την αρχοντιά με την ευγένεια
Την προσφορά με την ταπείνωση
Την σεμνότητα με τον αυθορμητισμό
Την διάκριση με το θάρρος
Την αγάπη με το ήθος
Και εν τέλει την επίγεια βιοτή με την ουράνια αιωνιότητα.
ώστε η ζωή σας ανακαινισμένη από την πνοή του Αγίου Πνεύματος, να φαίνεται και να είναι ευωδία Χριστού.».

Μετά την σύντομη ακολουθία του εγκαινισμού, η γερόντισσα Ευνίκη και το ζεύγος Βαλασκαντζή «έκοψαν την κορδέλα» και όλο το εκκλησίασμα εισήλθε εντός του νέου Αρχονταρικίου, όπου κατά το ειωθός έλαβε το κέρασμα και χάρηκε τα έργα των χειρών των ανθρώπων, όπως ευλόγησε ο Θεός και η Παναγία ένευσε στην καρδιά τους.


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία