AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Οκτ 2015

Άμεση αλλαγή του τοπικού χωροταξικού ζητούν οι ξενοδόχοι της Σάμου


Τη δημιουργία επιστημονικής επιτροπής που θα καταθέσει τις προτάσεις τροποποίησης του ήδη υπάρχοντος χωροταξικού με σκοπό να μην αποτελέσει την "ταφόπλακα" για τον τουρισμό πρότεινε η τοπική Ένωση Ξενοδόχων στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην πόλη της Σάμου, παρουσία εκπροσώπων του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τ.Ε.Ε).

"Θεωρούμε πιο σωστό και πιο εύλογο να τεκμηριωθούν όλες οι προτάσεις μας επιστημονικά για μην χάσουμε το κομμάτι του τουρισμού όπως συνέβη τόσα χρόνια", ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, Κώστας Κυριαζής.

Από την πλευρά του το μέλος του Τ.Ε.Ε Σάμου, Γιάννης Παλαιοκαστρίτης, τόνισε ότι βασικό αίτημα είναι η εξασφάλιση τρίμηνης παράτασης ώστε να οργανωθούν οι φορείς της Σάμου και να κατατεθεί μια σοβαρή πρόταση που θα περιλαμβάνει αλλαγές, αρχικά στο υπό συζήτηση περιφερειακό χωροταξικό, αλλά και κατ΄ επέκταση στο τοπικό χωροταξικό.

"Το χωροταξικό της Σάμου θα πρέπει να καταργηθεί και να γίνουν αλλαγές ως προς τον επανακαθορισμό των ζωνών προς όφελος της ανάπτυξης", ανέφερε ο κ. Παλαιοκαστρίτης.

Οι ξενοδόχοι υποστήριξαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες μονάδες καθώς το τουριστικό προϊόν παραμένει υποβαθμισμένο με τις υπάρχουσες υποδομές που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’80.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου με θέμα την ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται στο περιφερειακό χωροταξικό.
Πηγή: era-aegean.gr