AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Οκτ 2015

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης για το πλοίο "Μυτιλήνη"


Τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με την απομάκρυνση του πλοίου "Μυτιλήνη" από το λιμάνι του Καρλοβάσου, όπου βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον περασμένο Φεβρουάριο, γνωστοποίησε ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης.

Όπως αναφέρει, από τα τέλη Αυγούστου τού κοινοποιήθηκε αίτημα από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Καρλοβάσου προς το υπουργείο Ναυτιλίας, για την αποστολή εμπειρογνωμόνων που θα γνωμοδοτήσουν για την απομάκρυνση του πλοίου.

Ο βουλευτής επαναπροώθησε το αίτημα αυτό στο υπουργείο, επικοινωνώντας παράλληλα με τον υπουργό και με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Θεοτοκά. Στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία του και με τον Διοικητή της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Σπανό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη, "η όλη διαδικασία υπάγεται στον νόμο 2881/2001 και περνάει μέσα από την Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, η οποία και πρέπει να συνέλθει  ως αρμόδια για να αποτιμήσει την επικινδυνότητα και τον επιβλαβή χαρακτήρα του πλοίου".

Στις 7 Οκτωβρίου, χθες, εστάλη έγγραφο από τη Λιμενική Αστυνομία Σάμου προς το Λιμενικό Ταμείο Σάμου, με αίτημα την επίσπευση των ενεργειών.

Ο βουλευτής δηλώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον υπουργό, όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, καθώς και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Σάμου που θα κρίνει την επικινδυνότητα του πλοίου, να επισπευσθούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ερχόμενο Σάββατο στο Καρλόβασι διοργανώνεται ανοικτή συζήτηση για το θέμα του πλοίου "Μυτιλήνη".