AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Δεκ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι ακούραστοι αυτοδύτες της Σάμου!


Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου (Σ.Α.Σ) κλήθηκε και τα ξημερώματα του Σαββάτου (δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων – μεταναστών στο ακρωτήριο Πράσο της βορειοανατολικής Σάμου!

Με το σκάφος του "Γοργώ" του Σ.Α.Σ, στοιχείο τεσσάρων αυτοδυτών απέπλευσε από το λιμάνι Μαλαγαρίου φτάνοντας στο σημείο, όπου δεν υπήρχε κανένας ναυαγός.

Ερεύνησαν όλη την ακτογραμμή έως τη Μουρτιά, βεβαιώθηκαν πως δεν υπήρχε κανείς και αφού ενημέρωσαν την Πυροσβεστική, πήραν πορεία επιστροφής.

Ανοιχτά της περιοχής "Γαλάζιο" εντόπισαν φουσκωτή λέμβο με 29 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Σάμου και την Αστυνομία και παρείχαν συνοδεία στη λέμβο, όμως σύντομα έσβησε η μηχανή της και ακινητοποιήθηκε.

Η ρυμούλκηση της λέμβου αποδείχτηκε αδύνατη αφού οι κακής ποιότητας δέστρες της έσπαγαν η μια μετά την άλλη. Γι' αυτό 19 άτομα επιβιβάστηκαν στη "Γοργώ" και οι υπόλοιποι 10 επιβιβάστηκαν στο σκάφος της σουηδικής ομάδας διάσωσης "Sjöräddningssällskapet".

Εκμεταλλευόμενοι το μικρότερο βύθισμα του σκάφους και με τη βοήθεια δύο αυτοδυτών στη θάλασσα, οι αυτοδύτες προσέγγισαν την μικρή εξέδρα της Αγίας Παρασκευής, όπου ήδη βρισκόταν το λεωφορείο της αστυνομίας για να παραλάβει τους μετανάστες - πρόσφυγες. Με μια ανθρώπινη αλυσίδα αποβίβασαν με ασφάλεια τα 19 άτομα.

Η επιχείρηση έληξε με την επιστροφή του σκάφους του Σ.Α.Σ. και της "Sjöräddningssällskapet" με τους υπόλοιπους διασωθέντες στο λιμάνι Μαλαγαρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης!




















Η ημέρα για τους αυτοδύτες του Σ.Α.Σ συνεχίστηκε με προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, στη χρήση των νέων στολών στεγανού τύπου, στη μαρίνα Πυθαγορείου Σάμου. 

Ο εκπαιδευτής καταδύσεων, και μέλος του Συλλόγου, Αντώνης Νικολαΐδης ενημέρωσε διεξοδικά τους αυτοδύτες για τη φύση και τη χρήση των στολών. Η εκπαίδευση συνεχίστηκε στην επιφάνεια και στο βυθό, όπου οι αυτοδύτες ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλες τις προβλεπόμενες ασκήσεις πλευστότητας και έκτακτης ανάγκης.

Δείτε φωτογραφίες από αυτή την εκπαιδευτική δραστηριότητα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου!