Γιορτινή ...γλυκοθεραπεία προσέφεραν την παραμονή των Χριστουγέννων στους θεατές της εκπομπής "Chef στον αέρα" η Άντζελα και ο Μανώλης Φραγκούλης από τη Σάμο!
Δείτε στο επόμενο βίντεο της εκπομπής του ΣΚΑΪ με παρουσιάστρια την Ελένη Ψυχούλη τις προτάσεις τους: τα εύκολα τρουφάκια με άρωμα καφέ, την πανέμορφη τάρτα με ψητά κυδώνια αλλά και ένα εύκολο στρούντελ με κοτόπουλο και μανιτάρια!
Important note for visitors using Google Translate:
To watch the video please disable Safe Mode of Google Translate on top of the page (see screenshot)
or return to the original (Greek) version of the page! http://my-samos.blogspot.gr/2015/12/to-chef.html
Δείτε τις συνταγές των δύο γλυκών και γραπτά (πηγή: chefonair.gr )
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΙ 15X15 EK.
500 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 70% ΚΑΚΑΟ
250 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
60 ML ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
50 ΓΡ. ΜΕΛΙ
2 ΦΛ. ΔΙΠΛΟ ESPRESSO ΡΟΦΗΜΑ (120 ΜL)
ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι, τον καφέ εσπρέσσο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα της σοκολάτας σε ένα μικρό ταψάκι καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες να σφίξει.
Αφού κρυώσει και σφίξει, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα περνάμε από τη σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ από τον Pastry Chef Μανώλη Φραγκούλη
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΨΙ 15X15 EK.
500 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 70% ΚΑΚΑΟ
250 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
60 ML ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
50 ΓΡ. ΜΕΛΙ
2 ΦΛ. ΔΙΠΛΟ ESPRESSO ΡΟΦΗΜΑ (120 ΜL)
ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟΥ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μέλι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι, τον καφέ εσπρέσσο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα της σοκολάτας σε ένα μικρό ταψάκι καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για 1-2 ώρες να σφίξει.
Αφού κρυώσει και σφίξει, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα περνάμε από τη σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την Άντζελα Φραγκούλη
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
5 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
2 ΑΒΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
3 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 70% ΚΑΚΑΟ
400 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
40 ΓΡ. ΜΕΛΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ:
1 ΚΙΛΟ ΚΥΔΩΝΙΑ
500 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
500 ML ΝΕΡΟ
1 LT ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΜΟΥ
1 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ:
3 ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
3-4 ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥΣ
1 Κ.Γ. ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ
1/2 Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
1 Κ.Γ. ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι τη ζύμη. Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας στην ταρτιέρα, τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και την ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι μέχρι να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε εκτός φωτιάς την σοκολάτα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει λίγο και να σφίξει.
Για τα κυδώνια:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια τα κόβουμε στα τέσσερα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Τα βάζουμε γρήγορα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το νερό, το κόκκινο γλυκό κρασί, τη ζάχαρη, και το μείγμα των πέντε μπαχαρικών. Προσθέτουμε τα κυδώνια, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 2 ώρες. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
Απλώνουμε στην τάρτα την κρύα σοκολάτα. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα κυδώνια και την καλύπτουμε σε σχήμα τριαντάφυλλου ή όποιο σχήμα θέλουμε. Στολίζουμε περιμετρικά την τάρτα με φύλλα λεμονιάς, προσθέτουμε από πάνω λίγα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.