AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Δεκ 2015

Από 2 Ιανουαρίου η απογραφή των στρατευσίμων που γεννήθηκαν το 1998


Για την απογραφή τους σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π), από τις 2 Ιανουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου 2016, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, οφείλουν να προσέλθουν οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2019 (γεννημένοι το έτος 1998) που διαμένουν στη Σάμο και την υπόλοιπη εδαφική Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου.

Η συμπλήρωση του Δελτίου Απογραφής γίνεται ηλεκτρονικά από τις Υπηρεσίες αυτές.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1) Οι στρατεύσιμοι οφείλουν να έχουν κατά την απογραφή τους το Ατομικό Δελτίο Ταυτότητάς τους ή αντίστοιχο έγγραφο για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας. Σε περίπτωση που δημιουργείται αμφιβολία ως προς την εγγραφή τους στα Μητρώα Αρρένων, θα υποβάλλεται πιστοποιητικό του Δήμου από το οποίο θα προκύπτει η εγγραφή τους σε αυτά.      

2) Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, υποβάλλουν και Ιατρική Γνωμάτευση ή Βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, στην οποία θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.

3) Ειδικά οι διαμένοντες στο εξωτερικό, μπορούν να απογραφούν στις αρμόδιες προξενικές αρχές, συμπληρώνοντας το έντυπο του Δελτίου Απογραφής, το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα της Δ.Σ.Σ.Ν.Σ / Γ.Ε.Ε.Θ.Α.

Όσοι παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους αυτές, υπέχουν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις:

* Ενός μηνός, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.

* Δύο μηνών, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.

* Τριών μηνών σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.

Οι Δήμοι, τα Λύκεια, οι Τεχνικές Σχολές, τα ΙΕΚ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καλούνται να ενημερώσουν σχετικά τους στρατεύσιμους γεννηθέντες το 1998, με την επισήμανση ότι μετά την άπρακτη παρέλευση των προθεσμιών η κατάθεση Δελτίου Απογραφής θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβάλλεται πρόσθετη στρατιωτική  υποχρέωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Στρατολογική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα 2251352300-04 και στα ΚΕΠ του Δήμου Σάμου.