AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Δεκ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στη Σάμο η υποψήφια για το "Νόμπελ των εκπαιδευτικών"!

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook

Η υποψήφια για το γνωστό και ως  "Βραβείο Νόμπελ των Εκπαιδευτικών", Αγγελική Παππά, η οποία κατάγεται από τον Όρμο Μαραθοκάμπου της Σάμου, συμμετείχε την Τρίτη στην πρωτοβουλία αγάπης που πήρε ο Δήμος Σάμου για τα μικρά προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο λιμάνι Μαλαγαρίου.

Εκεί, με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και εκπροσώπων του Δήμου, τα παιδιά έφτιαξαν τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες κομμάτια από σωσίβια, αλλά και κουβέρτες, μετατρέποντας έτσι τα μέσα διάσωσής τους σε όμορφα στολίδια και δίνοντας ένα συμβολικό μήνυμα αγάπης και ελπίδας

Μαζί με τα μικρά προσφυγόπουλα βρέθηκαν και τα παιδιά του Συλλόγου "Μέλισσα" που ζωγράφισαν για την αγάπη.

Η Σαμιώτισσα Αγγελική Παππά, που επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τη Σάμο για να δει τη γιαγιά της, τους θείους και τα ξαδέρφια της, είναι μία από τις 50 φιναλίστ και μοναδική Ελληνίδα στην κούρσα για τη διεκδίκηση του βραβείου Global Teacher Prize.

Το βραβείο αυτό απονέμει για δεύτερη φορά φέτος το ίδρυμα Varkey Foundation με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, όπως ο γ.γ του Ο.Η.Ε Μπαν Κιν Μουν, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τον νικητή.

Το βρετανικό ίδρυμα θεσμοθέτησε το "Νόμπελ των Εκπαιδευτικών" πριν από δύο χρόνια με σκοπό όχι μόνο να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλον τον κόσμο, αλλά και να τιμήσει εκείνον τον εκπαιδευτικό που συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας ενός από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα στον κόσμο - αυτό της διδασκαλίας.

"Είναι σημαντικό την εποχή αυτή, μια Σαμιώτισσα να διακρίνεται στο διεθνές επιστημονικό πεδίο και να διεκδικεί με αξιώσεις μια παγκόσμια διάκριση που αντανακλά και στο νησί μας", δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι "η υποψηφιότητά της αποδεικνύει μια ακόμη φορά το πλούσιο έμψυχο δυναμικό που έχουμε, εντός και εκτός Σάμου".

Ήδη η κ. Παππά έχει αποστείλει και βίντεο για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Σάμου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Σύντομο Βιογραφικό της Αγγελικής Παππά

Η Αγγελική Παππά είναι καθηγήτρια αγγλικών - ειδική παιδαγωγός, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα.

Είναι ιδρύτρια, υπεύθυνη σπουδών και εκπαιδεύτρια καθηγητών ξένων γλωσσών στο "i love dyslexia"(ILD), τον πρώτο και μοναδικό διεθνώς απόλυτα εξειδικευμένο χώρο βιωματικής και ολιστικής εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Επίσης, είναι ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών σε διεθνή projects στο πανεπιστήμιο Folkuniversitetet στην Uppsala της Σουηδίας.

Έχει εργαστεί ως SENCO σε ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο IB και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παν/μίου Θεσσαλίας, διδάσκοντας και συγγράφοντας ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά εγχειρίδια.

Συνεργάζεται με πληθώρα φορέων (πανελλήνια ομοσπονδία γονέων μαθητών με δυσλεξία, ΠΕΚ, σχολικοί σύμβουλοι, Υπουργείο Παιδείας κ.α.) και είναι καλεσμένη σε πολυάριθμες εισηγήσεις στο κομμάτι της ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα.

Επιπροσθέτως, συμμετέχει ως εκπρόσωπος της χώρας σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα διεθνή προγράμματα στην καινοτομία στην παιδεία με την ιδιότητα της εκπαιδεύτριας και ερευνήτριας.

Τέλος, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς και τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης για το σύνολο της καινοτόμας εκπαιδευτικής της συνεισφοράς στη χώρα μας.

Όραμα και έργο της είναι η ποιοτική, ολιστική παιδεία για όλους, μέσα από προγράμματα, που καλλιεργούν προσωπικές, κοινωνικές και ψυχονοητικές δεξιότητες ζωής για ανθρώπους, ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.


Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στην οποία συμμετείχε η Αγγελική Παππά!

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα "Aggeliki Pappa" στο Facebook