AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Δεκ 2015

Προσλήψεις στον χώρο της υγείας στη Σάμο


Ξεκίνησε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για 12 θέσεις εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, 5 θέσεις διασωστών (πληρώματα ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β) και 2 θέσεις διαπολιτισμικών μεσολαβητών στη Σάμο. Καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι η Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016.

Οι προσλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό στη Σάμο και στα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές.

Για το σκοπό αυτό το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε κονδύλι ύψους 3.270.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της  Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF)  της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).

Το παραπάνω ποσό θα διατεθεί και για την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που υποδέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Ήδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη συνολικά 141 θέσεων σε Νοσοκομεία, Π.Ε.Δ.Υ, Περιφερειακά Ιατρεία και Ε.Κ.Α.Β. Καταληκτική ημερομηνία για όλες τις θέσεις η είναι η 14/01/2016.

Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτικές ροές.

Οι παραπάνω θέσεις θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Σάμο, Μυτιλήνη, Χίο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. Επιπλέον, ενισχύονται τα παραρτήματα του Ε.Κ.Α.Β στο Ανατολικό Αιγαίο (Σάμος, Ρόδος, Μυτιλήνη, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος) καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών - Πληρώματα Ασθενοφόρων .

Αναλυτικά οι ειδικότητες ανά θέση:

Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (33), ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Νοσηλευτών (25), ΤΕ Μαιευτικής (1), ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας ή ΔΕ Χειριστών - Εμφανιστών (8), ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων ή ΔΕ Παρασκευαστών (9), Διαπολιτισμικοί Μεσολαβητές (11) , Διασώστες- ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου (50). Το έργο θα υποστηριχθεί επιστημονικά και διοικητικά με Πτυχιούχους Επαγγελμάτων Υγείας (2) και  Πτυχιούχους Διοίκησης/Οικονομίας (2).

Πηγή: businessnews.gr

Δείτε στη συνέχεια όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και αναλυτικά ποιες θέσεις προβλέπονται για τη Σάμο: