AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιουλ 2016

Διάλεξη του αστροφυσικού Γιάννη Σειραδάκη στις 28/7

 

Το Φεστιβάλ "Ηραία- Πυθαγόρεια" φιλοξενεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου έναν από τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, τον αστροφυσικό Γιάννη Σειραδάκη, ομότιμο καθηγητή αστροφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής θα μιλήσει στην αίθουσα τελετών του Δήμου Σάμου στις 19.30.

Θα γίνει αναφορά σε μερικά αστρονομικά φαινόμενα τα οποία συνδέονται με τις βασικές κινήσεις της Γης (περιστροφή γύρω από τον άξονά της και περιφορά γύρω από τον Ήλιο), γνωστά από την αρχαιότητα. Πώς εξήγησαν τα φαινόμενα αυτά οι αρχαίοι Έλληνες; Πως μπόρεσαν να τα ερμηνεύσουν και να διατυπώσουν τις θεωρίες τους για τον Κόσμο, οι οποίες, σήμερα, μας εκπλήσσουν για την ακρίβειά τους;

Τέλος εν συντομία θα αναφερθούν όσα από τα παραπάνω φαινόμενα παρουσιάζονται ή προβλέπονται από το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Αμέσως μετά, στις 21.30, στο θέατρο του Άι Γιαννάκη θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Κλεονίκη Δεμίρη  με τίτλο "Στον Ουρανό μια νύχτα με τα αστέρια". 

Η Κλεονίκη Δεμίρη, μέλος της χορωδίας της Ε.Ρ.Τ με δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, θα τραγουδήσει τραγούδια για το καλοκαίρι και τον έρωτα σε διάφορες γλώσσες του κόσμου. 

Στο πιάνο και το ακορντεόν ο Γιώργος Σχοινάς.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Σάμου, με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου "Ο Καπετάν Λαχανάς".