AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Ιουλ 2016

Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου: "Στο ίδιο έργο θεατές"...


Τις ελλείψεις και παραλείψεις που, κατά τη γνώμη τους, οδήγησαν στη μεγάλη πυρκαγιά της 8ης Ιουλίου στη Σάμο καταγγέλουν οι υπεύθυνοι της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", η οποία πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε. Δείτε τις θέσεις τους αναλυτικά:

""Στο ίδιο έργο θεατές" για μια ακόμη φορά με την μεγάλη πυρκαγιά της Παρασκευής 8-7-2016. 

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τεράστιες καταστροφές.

Κανένα μέτρο δασοπροστασίας, καθαρισμού δασών και δασικών δρόμων.

Μέσα πυρόσβεσης απαρχαιωμένα που δύσκολα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις.

Οι εργαζόμενοι στη πυροσβεστική εργάζονται σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες εντατικοποίησης.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό διευρύνονται χρόνο το χρόνο και ούτε οι 5ετούς θητείας δεν μονιμοποιούνται. 

Ανύπαρκτα κονδύλια για την πολιτική προστασία γενικότερα, αφήνουν έρμαιο στην κάθε φωτιά, τον δασικό πλούτο, τις ακριβοπληρωμένες - με βαριά φορολογία - περιουσίες των ανθρώπων, το μόχθο και τον ιδρώτα τους, ακόμη και την ίδια τη ζωή τους.

Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες των κομμάτων και όλων των κυβερνήσεων όπως η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που υπερασπίζονται και εφαρμόζουν αυτή την άγρια – αντιλαϊκή πολιτική. Ευθύνες έχει και η Τοπική Διοίκηση και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας γιατί ανέχεται και στηρίζει αυτή την πολιτική και την μετάθεση ευθυνών όπως η πληρωμή από τους Δήμους, των ενοικίων των Σταθμών της Πυροσβεστικής, κ.ά.

Οι δραστικές περικοπές δαπανών και η ανάθεση ουσιαστικά αυτού του τεράστιου έργου της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας στις εθελοντικές ομάδες , οδηγεί σε τραγικές συνέπειες.

Έχουμε επανειλημμένα παρέμβει και δημόσια και μετά από επισκέψεις μας στις αρμόδιες υπηρεσίες και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας να χρηματοδοτηθεί γενναία η πολιτική προστασία, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σε όλες τις δομές της, όπως η πυροπροστασία και η πυρόσβεση, να ανανεωθούν και να καλυφθούν επαρκώς τα μέσα και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων κλπ.

Δυστυχώς μιλάμε σε «ώτα μη ακουόντων». Και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται αν δεν αποφασίσει να ξεσηκωθεί ο λαός που υποφέρει από αυτή τη πολιτική . Αν δεν διεκδικήσει να αξιοποιηθούν για τις δικές του ανάγκες, όλα αυτά που ο ίδιος με τον ιδρώτα του δημιουργεί.

Το να κλαίμε  κάθε φορά πάνω στα αποκαϊδια δεν ωφελεί. Χρειάζεται αγώνας καθημερινός, επίμονος, για όλα όσα μας στερούν και μας κλέβουν.
 
Όσον αφορά τις συνέπειες της τελευταίας καταστροφικής πυρκαγιάς, πρέπει:   

- Να γίνει άμεση και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών και να υπάρξει πρόγραμμα γρήγορης αποζημίωσης των πληγέντων.

- Να παρθούν έστω και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα πυρόσβεσης , σε μέσα και  προσωπικό.

- Να απαιτηθούν κονδύλια για την ανάπτυξη της Πολιτικής Προστασίας σε όλη την έκταση που απαιτούν οι ανάγκες
".