AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Ιουλ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το χορευτικό των Μυτιληνιών σε διεθνή γιορτή πολιτισμού!

Φωτογραφίες της Ελένης Παντελούκα

Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου συμμετείχε στη 49η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού "Καραϊσκάκεια"* που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου παρουσίασε τους σαμιώτικους χορούς στο Μελισσοχώρι Καρδίτσας μαζί με Πολιτιστικό Σύλλογο από την Κύπρο, όπου καταχειροκροτήθηκαν και ανταλλάχθηκαν δώρα και τοπικά προϊόντα.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας παρουσίασε τους χορούς του νησιού μας μας και απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια θεατών και διοργανωτών.

Εκεί η χοροδιδάσκαλος Ελένη Παντελούκα παρέλαβε αναμνηστικά συμμετοχής και τοπικά προϊόντα όπου και ανταποδόθηκαν από τους εκπροσώπους του Δ.Σ. του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών Σάμου, την πρόεδρο Ρένα Χατζηκυριακού και τον Δημήτρη Βαλή.
 
Χορευτικά από την Κίνα, την Αίγυπτο, την Βουλγαρία, την Κύπρο, αλλά και από τη Λήμνο, τη Σκόπελο, τις Σέρρες, την Καστοριά, την Υπάτη και τη Φαρκαδόνα,τα Καρδιτσιώτικα συγκροτήματα μαζί και το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών της Σάμου μας παρουσίασαν τους χορούς και τα τραγούδια τους, τα ήθη και τα έθιμα τους, σε μια γιορτή του πολιτισμού και των παραδόσεων. 
Δείτε φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών στη Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού "Καραϊσκάκεια"!













Φωτογραφίες της Ελένης Παντελούκα


* Η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού "Καραϊσκάκεια" είναι μια γιορτή που πραγματοποιείται προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη. ο οποίος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας και αποτελεί την μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη πολιτιστική εκδήλωση σε όλη τη χώρα.