AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Αυγ 2016

Συγκροτήθηκε το προεδρείο του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Σάμου


Συγκροτήθηκε πριν από λίγες μέρες σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Σάμου.

Στη σχετική ιδρυτική ανακοίνωση οι υπεύθυνοι του συλλόγου αναφέρουν τα εξής:

"Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συγκρότηση του προεδρείου του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου μας.  

Η ίδρυση του Συλλόγου μας ήρθε να καλύψει την ανάγκη κοινής έκφρασης και οργάνωσης όλων των αγροτών ανεξάρτητα  από τον παραγωγικό τομέα στον οποίο εργάζονται ανεξάρτητα αν είναι κατ’επάγγελμα αγρότες ή όχι. Ο Αγροτικός Σύλλογος είναι το δικό μας αποκούμπι για την οργάνωση της πάλης μας για την επιβίωσή μας, για τον κοινό βηματισμό μας με τους εργάτες και τους φτωχούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους, με τη νεολαία ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο και για τα κοινάμας συμφέροντα. 

Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πολιτική της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ που ακολουθώντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ισοπεδώνει τις κατακτήσεις μας, κάνει σχεδόν αδύνατη την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας. Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες πέρα από την ανελέητη φοροκαταιγίδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι άλλα προβλήματα: ήδη ήρθαν τα μπιλιέτα με τις τεράστιες αυξήσεις στις εισφορές του Ο.Γ.Α, την αύξηση του Φ.Π.Α που επιβαρύνει εργαλεία κι εφόδια, τα τεκμήρια, τις εξευτελιστικές τιμές για τα προϊόντα μας, την απούλητη παραγωγή κ.α. Παράλληλα με το διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, δέχονται καίριο πλήγμα οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι, που για να τα βγάλουν πέρα, αναγκάζονται να κάνουν κάποια μεροκάματα. 

Στην επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να απαντήσουμε με επίθεση. Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για το παρόν και το μέλλον μας. Είναι ο δρόμος του συντονισμού του αγώνα μας με του αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως εκφράζεται από το πλαίσιο του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων. 

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου καλεί τους αγρότες να συσπειρωθούν, να μαζικοποιήσουν το Σύλλογο για να έχει τη δύναμη να οργανώνει τους αγώνες, να υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας, να διεκδικεί λύσεις. Το επόμενο διάστημα θα παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αγώνα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ο πρόεδρος, Βασίλης Κοσμάς                                                              Ο γραμματέας, Βαγγέλης Μακρής
".