AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Αυγ 2016

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο "Νήσος Ρόδος"


Στις 01:25 της Τρίτης απέπλευσε τελικά από την Πάρο το "Νήσος Ρόδος", που παρουσίασε μηχανική βλάβη το απόγευμα της Δευτέρας.

Το πλοίο αναχώρησε με καθυστέρηση μίας ώρας χθες, στις 16.00, για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του από Πειραιά για Πάρο - Νάξο - Πάτμο - Άγιο Κήρυκο Ικαρίας - Βαθύ Σάμου - Χίο - Μυτιλήνη - Μύρινα Λήμνου - Καβάλα, με 2.104 επιβάτες.

Ωστόσο, ενώ έπλεε ανοιχτά του Ακρωτηρίου Άγιος Δημήτριος Κύθνου, υπέστη βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του και ταξίδεψε με μία μηχανή ως την Πάρο, όπου έφτασε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, Hellenic Seaways, απέστειλε με ελικόπτερο στην Πάρο το απαραίτητο ανταλλακτικό και τεχνικό της.

Τελικά, αφού αποβίβασε στην Πάρο 874 επιβάτες, 97 Ι.Χ. οχήματα, 32 δίκυκλα και δύο φορτηγά, το "Νήσος Ρόδος" απέπλευσε τα ξημερώματα για Νάξο - Πάτμο - Άγιο Κήρυκο Ικαρίας - Βαθύ Σάμου.

Το υπόλοιπο δρομολόγιο προς Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα θα εκτελεστεί την Τετάρτη από το "Αριάδνη".