AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Νοε 2016

Μειώθηκαν κατά 22,91% το 2016 οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Σάμο

 

Αύξηση του αριθμού των τουριστικών αφίξεων από ευρωπαϊκές χώρες στη Σάμο κατά 31,5% σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2016, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το αεροδρόμιο Σάμου που κοινοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος. Ωστόσο, η συνολική τουριστική σεζόν του 2016 ολοκληρώθηκε με μείωση κατά 22,91% σε σχέση με το 2015.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά:

"Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία του τουρισμού της Σάμου. Ξεκινήσαμε από την καταστροφή του μείον 50% και καταλήξαμε στην διαχειρίσιμη ζημιά του -23%. 

Οι Σαμιώτες επαγγελματίες μάτωσαν, όπως μάτωσαν και οι εργαζόμενοι στο τουρισμό.

Ο χειμώνας που έρχεται σίγουρα θα είναι δύσκολος για όλους. Χωρίς απολύτως καμία ουσιαστική βοήθεια από τη κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι όλοι μαζί με συγκεκριμένα αιτήματα διεκδικήσαμε τα αυτονόητα, αυτοοργανωθήκαμε - φορείς, επαγγελματίες, τοπική αυτοδιοίκηση-  και  δώσαμε μια μεγάλη μάχη κυρίως στο επικοινωνιακό επίπεδο, καταφέρνοντας με τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε, να μειώσουμε σημαντικά τη ζημιά για τον τόπο μας.

Η τεράστια αύξηση της τάξης του 70% των Τούρκων επισκεπτών και η μεγάλη επίσης αύξηση στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων έδωσαν μια ανάσα.

Οι προοπτικές για το 2017 βάσει των συμβολαίων που έχουν ήδη υπογραφεί αλλά και της διαφαινόμενης θετικής εξέλιξης,  είναι πολύ καλές και ο στόχος να επανέλθουμε στα επίπεδα του 2015 είναι σίγουρα εφικτός.

Δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό με τις αυξημένες ροές και την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αληθινή αποσυμφόρηση του νησιού μας, μας γεμίζουν ανησυχία για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στον  τουρισμό"
.