AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Νοε 2016

Παρέμβαση για το προσφυγικό από τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο


Κριτική στις θέσεις της κίνησης πολιτικών και οικονομικών παραγόντων «ΣΑΜΟΣ-SOS» και στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που διοργάνωσαν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου άσκησε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (2 Νοεμβρίου), με αφορμή την κατάθεση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης προς επικύρωση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, "οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, απέναντι στην προσπάθεια άλλης παράταξης να προκαλέσει κλίμα ανούσιας αντιπαράθεσης με την κατάθεση ψηφίσματος καταδίκης της αντισυγκέντρωσης της λεγόμενης ‘Αντιφασιστικής Κίνησης’, απάντησαν διεξοδικά για μια ακόμη φορά, καταγγέλλοντας την επιχείρηση στοχοποίησης των προσφύγων ως υπεύθυνων  για όλα τα δεινά που υποφέρει ο λαός από την αντιλαϊκή-βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ, κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ,  με ρατσιστικά προσχήματα  περί κινδύνου ισλαμοποίησης και δημιουργίας μουσουλμανικής μειονότητας.

Τόνισαν ότι η απόκρυψη των πραγματικά υπεύθυνων τόσο για τη δυστυχία του ελληνικού λαού, όσο και για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, συνιστά στρέβλωση της πραγματικότητας και στοχεύει συνειδητά στον αποπροσανατολισμό.

Υπογράμμισαν επίσης ότι μόνος συνεπής αντίπαλος του φασισμού είναι η Κοινωνική Συμμαχία εργατών, μικρών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, που έχει ως στόχο την ανατροπή της μήτρας του φασισμού, του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

Στην ψηφοφορία οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισαν τις θέσεις του ταξικού εργατικού και λαϊκού αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος που συνοψίζονται στα εξής:

* Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
* Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
* Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των ‘χοτ σποτ’ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας, χωρίς ΜΚΟ, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
* Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και τη βία εναντίον των προσφύγων και όσους τα υποκινούν. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα, τους πρόσφυγες, αθωώνοντας και υπηρετώντας τους υπεύθυνους-τους θύτες.
* Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Καμιά νέα βάση στο Αιγαίο. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε όλη τη χώρα.
* Να σταματήσει η συμμετοχή με κάθε μορφή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στις  επεμβάσεις και στους πολέμους τους, που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων και υποθάλπουν την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της χώρας μας στο Αιγαίο".