AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Νοε 2016

Νέο "Samos Nectar" εξαετούς παλαίωσης από την Ε.Ο.Σ.Σ


Το κρασί Samos Nectar εξαετούς παλαίωσης κυκλοφόρησε από την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου με νέα ετικέτα και συσκευασία υψηλής αισθητικής.

Το κρασί αυτό έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία στην πολυετή παρουσία του στο χώρο του σαμιακού οίνου και χαρακτηρίζεται από την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του και το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του.

Το Samos Nectar, παράγωγο του μοναδικού σαμιώτικου μοσχάτου, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα γλυκά λιαστά κρασιά στον κόσμο. Τα σταφύλια που δημιουργούν το Samos Nectar λιάζονται για 6-7 μέρες και αφού ζυμωθούν ξεκινούν μια διαδικασία ωρίμασης σε βαρέλια για 6 χρόνια.

Στο ποτήρι παρουσιάζει πολυπλοκότητα αφού ελίσσεται μεταξύ των αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ στην γεύση παρουσιάζονται ακούσματα καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, μπλεγμένα στην γλυκύτητα που απαιτείται αλλά "ντυμένα" με μία μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στα γλυκά λιαστά κρασιά.
Η πολυετής παλαίωση του Samos Nectar, φανερώνεται από το βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του, που φωτίζεται από ζωηρές πορτοκαλί ανταύγειες. Στην κατάλληλη θερμοκρασία (12-14 C), το Samos Nectar παίρνει τον έλεγχο του ουρανίσκου και τον στέλνει σε ένα ταξίδι μεταξύ των έντονων αρωμάτων, της μεστής και ώριμης γλυκύτητας, καταλήγοντας στον προορισμό του που είναι η μοναδική ισορροπία και η μακρά επίγευσή του.   

Το Samos Nectar μπορεί να συνδυαστεί με αποξηραμένα φρούτα, επιδόρπια σοκολάτας και καραμέλας, επιδόρπια με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς, ενώ μπορούν να γίνουν και εξαιρετικές αντιθέσεις στην γεύση με πολύ έντονα τυριά όπως stilton, μπλε και λευκό, και από Ελληνικά με κεφαλογραβιέρες, ειδικά τις ωριμασμένες, και διάφορα καπνιστά τυριά.

Οι καινούριες φιάλες και οι συσκευασίες τους, είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά.