AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιαν 2017

Κατρακάζος: "Δεν αρκούν οι προθέσεις του Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό"


O αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου για την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση

Πιο συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: "Παρά τις καλές προθέσεις του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, δεν με καθησυχάζουν οι σημερινές του δηλώσεις για μη μόνιμη κατάσταση της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά του Αιγαίου, γιατί μόνο οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν".

Ο κ. Κατρακάζος χαρακτήρισε ως "θαύμα" το γεγονός ότι Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι υπάρχουν άνθρωποι "εγκλωβισμένοι – φυλακισμένοι" στα νησιά, οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

"Ένας από τους λόγους που ζητάμε άμεση αποσυμφόρηση είναι ότι σε έναν χώρο που χωρά 800 ανθρώπους στοιβάζονται 2000. Είναι φυσικό ότι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν σε σκηνές όταν έρθει το κρύο και η βροχή θα έχουν πρόβλημα".

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα Μ.Κ.Ο και της Ύπατης Αρμοστείας για ανάληψη ευθυνών σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Κατρακάζος δήλωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα και βεβαίως δεν έχει πόρους αφού δεν έχει εισπράξει τίποτα από αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ακούγεται ότι έχουν εισπράξει κάποιοι για αυτό τον σκοπό.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου εξήρε την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας που είχε ως αποτέλεσμα να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να υπάρχει θετικό πρόσημο όσον αφορά στις φετινές κρατήσεις.

Πηγή: era-aegean.gr