AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιαν 2017

Παράνομες αφίξεις αλλοδαπών και σύλληψη διακινητή στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Δύο περιστατικά παράνομης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο με βάρκες από τα μικρασιατικά παράλια σημειώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στο πρώτο περιστατικό, στον εντοπισμό και τη διάσωση 47 προσφύγων προέβη το πρωί της Παρασκευής πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία.

Το σκάφος αυτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου μία φουσκωτή λέμβο με σημαντικό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
   
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

Στο δεύτερο περιστατικό, στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού και του 42χρονου αλλοδαπού διακινητή του προέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή "Σιδερά", ανατολικά της Σάμου, να επιβαίνουν σε φουσκωτή λέμβο και να προσεγγίζουν την ακτή. 

Κατόπιν ελέγχου από τα στελέχη του Λιμενικού διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα και συνελήφθησαν, ο 28χρονος για παράνομη είσοδο στη χώρα και ο 42χρονος για παράνομη είσοδο και παράνομη μεταφορά υπηκόου τρίτης χώρας στον ελλαδικό χώρο.

Από την Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.