AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Ιαν 2017

Oι κάτοικοι των Μυτιληνιών Σάμου λένε "όχι" στη δημιουργία νέου hotspot

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών στο facebook

Η επίσκεψη του υφυπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα την Τρίτη στη Σάμο και οι σκέψεις του για δημιουργία νέου hotspot για παραβατικούς μετανάστες στα πρώην σφαγεία Κνίτη ξεσήκωσε τους κατοίκους των Μυτιληνιών.

Σύμφωνε με την Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών, "οι κάτοικοι αντιδρούν σε οποιαδήποτε σκέψη για νέους χώρους "αποθήκευσης", τόσο προσφύγων, όσο και μεταναστών στην περιοχή των Μυτιληνιών, αλλά και σε ολόκληρο το νησί".

Δείτε φωτογραφίες από την αυθόρμητη συγκέντρωσή τους το πρωί της Τρίτης:










Ο κ. Μπαλάφας ωστόσο δεν επισκέφτηκε τον χώρο των πρώην σφαγείων Κνίτη.

Αρχικά μετέβη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, όπου είχε συνομιλίες με φορείς και στελέχη του.

Με τη συνοδεία των μελών της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου, ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής ξεναγήθηκε στην πόλη της Σάμου και συνομίλησε με τους κατοίκους στην κεντρική πλατεία και τον εμπορικό πεζόδρομο.

Τέλος επισκέφτηκε τα γραφεία της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σάμου όπου μίλησε με μέλη και φίλους του κόμματος.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 σχετικά με την επίσκεψή του στη Σάμο ο κ. Μπαλάφας ανέφερε τα εξής: "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έκανα μια περιοδεία πολύ συστηματική στο νησί, με συζητήσεις στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Οι συνθήκες δεν θα έλεγα ότι είναι ιδανικές, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι μια δραματική κατάσταση, το τονίζω, με κάποια ζητήματα ,τα οποία βελτιώνουμε καθημερινά.

Οι συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου, σε ένα μεγάλο ποσοστό, είναι ανθρώπινες. Τις είδα από κοντά -πέρα απ ό,τι ήξερα- και πιστεύω πως είναι ανθρώπινες. Εκεί όπου δεν είναι πρέπουσες, βελτιώνονται καθημερινά, με πολύ μεγάλη προσπάθεια από πλευράς όλων όσοι βοηθούν. Και από δικής μας πλευράς και από πλευράς Αρμοστείας και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Όσο για την αποσυμφόρηση, μιλάμε για μια σταδιακή αποσυμφόρηση, η οποία γίνεται… Όποιος πιστεύει ή υποστηρίζει ότι αύριο μπορεί να αδειάσουν τα νησιά, ή δεν ξέρει ή λέει ψέμματα".