AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιαν 2017

Η Αllianz αναλαμβάνει το κόστος εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου


Η ασφαλιστική εταιρεία Allianz Ελλάδος, ενώνοντας τις δυνάμεις της με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, αναλαμβάνει το κόστος του εξοπλισμού του Παιδιατρικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου στη Σάμο.

Όπως επισημαίνει η εταιρία, τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας και είναι προτεραιότητα να εξοπλιστούν και να αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, ειδικότερα στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου στη Σάμο, η ανάγκη αντικατάστασης του παλαιού, φθαρμένου και αναξιόπιστου ιατρικού εξοπλισμού είναι σήμερα περισσότερο αυξημένη από ποτέ.

Η ετήσια κίνηση παιδιατρικών ασθενών του Κέντρου Υγείας φτάνει τα 3.500 περιστατικά, καθώς έχει επιφορτισθεί και με την ιατρική φροντίδα των παιδιών προσφύγων-μεταναστών που καταφθάνουν στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Με την πραγματοποίηση της δωρεάς αυτής, η Allianz Ελλάδος βοηθά τα παιδιά της Σάμου, αλλά και όλα τα παιδιά που προσκομίζονται στο Κέντρο Υγείας κατά τους θερινούς μήνες και τις περιόδους αυξημένης μεταναστευτικής ροής προς τη χώρα μας.

Για την υλοποίηση της δωρεάς η Allianz Ελλάδος συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και με το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, που έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην Ελλάδα.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας με μακρά πορεία ευθύνης και πολύπλευρη δράση. Με βαθιά γνώση των κοινωνικών αναγκών και προτεραιοτήτων καθώς και του χώρου των Μ.Κ.Ο που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, η ομάδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη προτείνει προγράμματα και δράσεις με γνώμονα την επίτευξη του μεγαλύτερου κοινωνικού αντικτύπου και την παροχή λύσεων στα κοινωνικά προβλήματα.

Πηγή: fmvoice.gr