AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Φεβ 2017

Ομοιώματα πλοίων τύπου "Σάμαινα" σε έκθεση στην Κίνα

Σύγχρονη αναπαράσταση της "Σάμαινας", του τύπου πλοίου που κυριάρχησε στο Αιγαίο τον 6ο αι. π.Χ.

Τα ομοιώματα των ιστορικών ναυαγίων της Μασσαλίας και της Κερύνειας που φυλάσσονται στον Δήμο Σάμου θα εκτεθούν στην έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας που θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο στο Πεκίνο από το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών της Αθήνας.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου Ηρακλειδών σε σχετική τους επιστολή προς τον Δήμο Σάμου ανέφεραν ότι θα μεριμνήσουν για την καλύτερη δυνατή προβολή της Σάμου στην έκθεση, ενώ η απαιτούμενη χρηματική δαπάνη για την ασφαλή μεταφορά των ομοιωμάτων θα βαρύνει το μουσείο Ηρακλειδών.


Ο Δήμαρχος Σάμου σε επιστολή του προς τη διοίκηση του Μουσείου Ηρακλειδών ανέφερε:
"Προφανώς και αποδεχόμαστε το δανεισμό των δύο εκθεμάτων (των ομοιωμάτων των ιστορικών ναυαγίων της Μασσαλίας και της Κερύνειας) που φυλάσσονται στον Δήμο με την προσδοκία και το στόχο να διαδοθεί το οικουμενικό μήνυμα του νησιού μας που είναι μεγάλο αποθετήριο πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος.

Η συνεργασία του Μουσείου Ηρακλειδών με το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ), της αχανούς αυτής χώρας με τον σημαντικότατο αρχαίο πολιτισμό, αποτελεί μια ιδιαιτέρως συμβολισμού παρέμβαση  στο έτος φιλίας Ελλάδας-Κίνας".