AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Αυγ 2017

Συναυλίες παραδοσιακής μουσικής του "Saman Project" στις 22-23/8


Το μουσικό σύνολο "Saman Project" θα δώσει συναυλίες στις 22 και 23 Αυγούστου στην πόλη της Σάμου και στο Καρλόβασι, αντίστοιχα.

Το σύνολο θα συνοδέψει με το κανονάκι της η 16χρονη Ναυσικά Κοτζαμάνη από τη Σύρο.

Η συναυλία της Τρίτης 22 Αυγούστου στην πόλη της Σάμου θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Ιστορικού Αρχείου ενώ η συναυλία της Τετάρτης 23 Αυγούστου στο Καρλόβασι θα διεξαχθεί στην αυλή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κοινή ώρα έναρξης των συναυλιών: 21:00.

Λίγα λόγια για τη συναυλία:

Οι Saman Project φιλοξενούν την μόλις 16 ετών αλλά πολλά υποσχόμενη Ναυσικά, με το κανονάκι της, από την Σύρο και σας παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι (facil), μια φόρμα δηλαδή διάφορων κομματιών σε τρεις διαφορετικές κλίμακες (μακάμ) από το κλασικό ρεπερτόριο της Κωνσταντινούπολης, την παραδοσιακή ελληνική μουσική και το Ρεμπέτικο.  Ούτι, Πολίτικη λύρα, Κανονάκι, Κρουστά και Φωνές σε μια σπάνια μουσική συνεύρεση στην Σάμο.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των συναυλιών του Προγράμματος Μουσικής Εκπαίδευσης της ΣΑΜΑΡΤ (Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής).

Λίγα λόγια για τους SamάN project:

Σχηματίστηκαν στα τέλη του 2015 και ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική όλης της Ελλάδας και της Μ. Ασίας, αλλά και με την κλασική οθωμανική μουσική και το Ρεμπέτικο. Κάθε καλοκαίρι ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους δασκάλους τους (Βούλγαρης, Καρίπης κ.α.) στο καταξιωμένο πλέον φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσική Μουσικές Αυλές στην Ικαρία όπου και γνωρίστηκαν με την προσκεκλημένη μουσικό Αθηνά Γκοτζαμάνη. Το σχήμα απαρτίζουν οι μουσικοί:

- Fabio Giardina: κρουστά κιθάρα

- Παναγιώτης Παναγάκης: πολίτικη λύρα, ούτι, ταμπουράς, φωνή

- Φωτώ Βακίρη: φωνή

- Γιώργος Παππάς: ούτι

- Στέλιος Βαρβάκης: κρούστα

- Ναυσικά Γκοτζαμάνη: κανονάκι (έκτακτη συμμετοχή)