AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Νοε 2017

Ενημερωτική επίσκεψη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος στη Σάμο


Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε στις 2 και 3 Νοεμβρίου το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου-Σάμου. Μέλη του έφθασαν από τη Χίο για να βρεθούν κατά σειρά στο Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, στη Λιμενική Αρχή Σάμου και στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου για ενημέρωση του προσωπικού και καταγραφή των προβλημάτων του.

Πιο αναλυτικά, οι λιμενικοί εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη φαρμακείου στη Σάμο και τη μη κάλυψή τους από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Σάμου, "μη λαμβάνοντας υπόψην τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι προσπαθώντας να καλύψουμε τα εμβόλια των παιδιών μας, τα φάρμακά μας κτλ".

Παράλληλα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη προσωπικού και τις επιβεβλημένες αποσπάσεις στελεχών καταλλήλων προσόντων, "ιδιαίτερα με την ανησυχητική αύξηση που υπάρχει τελευταία των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την παραμονή τους σε αυτά και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου όπου καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες των εκάστοτε Υπηρεσιών".

Ενημέρωση έγινε στους λιμενικούς και για την επιτυχή παρέμβαση της Ομοσπονδίας λιμενικών που απέφερε την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου, που θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4472/17 (ΦΕΚ 74 Α΄), σύμφωνα με τον οποίο χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους 100 ευρώ στα στελέχη που υπηρετούν στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και Έβρου (Σαμοθράκη).

Τέλος, πολλά παράπονα ακούστηκαν από λιμενικούς που υπηρετούν στο ανατολικό Αιγαίο, οι οποίοι, ενώ προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, παραμένουν στα νησιά έως και περισσότερα από 10 χρόνια.