AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Νοε 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια στις 18/12


"Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια" είναι το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης που οργανώνει ο δήμος Σάμου, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου, στην πόλη της Σάμου.

Η εκδήλωση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων που διοργανώνουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στόχος της εκστρατείας αυτής είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους δημότες:

- Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,

- Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση,

- Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Το θέμα θα αναπτύξει η Κυριακή Κανελλακοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμώξεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θα συμμετάσχει ο Δημήτρης Μαυρατζώτης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, ενώ τον συντονισμό θα αναλάβει η Γραμματική Τριτσινιώτου, προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας στον δήμο Σάμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.