AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Νοε 2017

Συνεδρίαση με θέμα τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Σάμο

Φωτογραφία από το era-aegean.gr

Με τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εισηγητής στη συνεδρίαση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία που παρά τον αποδεκατισμό της κατάφερε μαζί με τους εθελοντές να υπάρχουν ελάχιστα περιστατικά πυρκαγιών και καμένα στρέμματα κατά τη φετινή περίοδο.

Στην συνέχεια ο κ. Κατρακάζος πέρασε στο κύριο θέμα της συνεδρίασης που ήταν η λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας ενόψει του χειμώνα και ανέφερε μία-μία τις παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων και χειμάρρων στα νησιά του νομού. Το λόγο πήραν αμέσως μετά, αναφέροντας τις ενέργειες και την ετοιμότητα τους, ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου, αντιδήμαρχος Πάρις Παπαγεωργίου και η διοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Επίσης υπήρξε επικοινωνία μέσω skype με το δήμαρχο Φούρνων και τον Έπαρχο Ικαρίας για τα θέματα που αφορούν τα αντίστοιχα νησιά.

Πηγή: era-aegean.gr