AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Νοε 2017

Οι Σαμιώτες της Αθήνας γιόρτασαν την ένωση της Σάμου με την Ελλάδα

Φωτογραφία από τη σελίδα της Χορευτικής Ομάδας Σάμου "Ο Κέρκης" στο facebook:

Την επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα γιόρτασαν το Σάββατο σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη της Αθήνας οι Σαμιώτες της πρωτεύουσας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αδελφότητα Σαμίων των Αθηνών, σε συνεργασία με τον δήμο Σάμου, τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό  Συνεταιρισμό Σάμου και τη συμμετοχή των συλλόγων Καρλοβασιτών, Μυτιληνιών, Αμπέλου, Καλλιθέας, Παγώνδα, Καστανιάς και Σπαθαριωτών της Αθήνας.

Η Δρ. Φιλοσοφίας, Ιωάννα Μάστορα, διάβασε ποιήματά της προς τιμήν της επετειακής εκδήλωσης ενώ η Χορευτική Ομάδα Σάμου "Ο Κέρκης" με χοροδιδάσκαλο την Κωνσταντίνα Βήχου παρουσίασε σαμιώτικους χορούς στο κοινό. Ποιήματα επίσης απήγγειλε η Ελένη Ζιώγου, μέλος της χορευτικής ομάδας.

Οι Σαμιώτισσες υψίφωνοι Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και Ειρήνη Κώνστα ερμήνευσαν μουσικά θέματα του απελευθερωτικού αγώνα, ενώ ο μουσικός Κωνσταντίνος Μιχαλάκης συνόδευσε με το ακορντεόν του τα σαμιώτικα τραγούδια και χορούς. 

Ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, παραβρέθηκε στην εκδήλωση και στην ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα-κλειδιά της ιστορικής περιόδου της ενσωμάτωσης της Σάμου στο ελληνικό κράτος.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση των Σαμίων της Αθήνας!

Φωτογραφίες από τη σελίδα της Χορευτικής Ομάδας Σάμου "Ο Κέρκης" στο facebook:





Φωτογραφίες από τη σελίδα του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, στο facebook:




Πηγή κειμένου: Πληροφορίες από τη σελίδα της Χορευτικής Ομάδας Σάμου "Ο Κέρκης" στο facebook