AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2017

Η συγκέντρωση για τον Φ.Π.Α στη Σάμο


Εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και άνεργοι έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση που διοργάνωσε την Τρίτη το Εργατικό Κέντρο στη Σάμο για το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά από 1/1/2018.

Για τις συγκεντρώσεις κάλεσμα είχε απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και πλήθος σωματείων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα του Νομού.

Στην πόλη της Σάμου έγινε πορεία από τους εμπορικούς δρόμους, ενώ η συγκέντρωση κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου και χαιρέτισε ο Τίμος Χατζηλαγός εκ μέρους της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Ε.Β.Ε (ΠΑΣΕΒΕ), ενώ στην κεντρική ομιλία η πρόεδρος του Ε.Κ.Σ. Βάσω Βρυνιώτη είπε μεταξύ άλλων:

 "Η κλιμάκωση της επίθεσης, και με την κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α στα νησιά μας, πάει χέρι - χέρι με όλο τον αντιλαϊκό προγραμματισμό που «τρέχει» στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης» από κυβέρνηση - κεφάλαιο - κουαρτέτο.  Πάει χέρι-χέρι με τους πλειστηριασμούς, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση των Σ.Σ.Ε, τις περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, τη μεγαλύτερη φορομπηξία και τις κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο, τα 95 προαπαιτούμενα, τη θέσπιση νέων εμποδίων για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της απεργιακής κινητοποίησης. Και αυτό γιατί θέλουν να τελειώνουν μια και καλή από τα εμπόδια που συναντούν από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. 

Στόχος τους να δώσουν τα πάντα απλόχερα στο κεφάλαιο…Ο αγώνας για να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας είναι επιβεβλημένο να είναι συνδεδεμένος με την πάλη ενάντια στο σύνολο των μέτρων και της πολιτικής που συντελεί στη φοροαφαίμαξη του λαού…Απαιτούμε να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ, αλλά να επεκταθεί σε όλα τα νησιά. Δεν είναι προνόμιο, άλλα ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών για τους νησιώτες, λόγω του μεγάλου μεταφορικού κόστους".

Όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διεκδικούν τα εξής:

"- ΜΗ κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που έχει απομείνει και διεύρυνσή του για όλα τα νησιά.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

- Αφορολόγητου ατομικού ορίου για όλους στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

- Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

- Φορολόγηση με 45% των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.

- Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

-Όχι στην φοροληστεία".