AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2017

Οι Σαμιώτες της Ν. Υόρκης γιόρτασαν την επέτειο Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα

Φωτογραφίες του Κώστα Μπέη από το ekirikas.com

Ο Σύλλογος Σαμίων Νέας Υόρκης «Πυθαγόρας» γιόρτασε το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου στην αίθουσα δεξιώσεων "Terrace on the Park" στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης την 105η επέτειο της Ενωσης της Σάμου με τη μητέρα πατρίδα.

Η εκδήλωση συνέπεσε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ανήμερα της Ενώσεως και συμμετείχαν τρεις γενιές Σαμιωτών, οι οποίοι ξεφάντωσαν με την ορχήστρα του Λευτέρη Μπουρνιά.

Παράλληλα, τιμήθηκε και η Ελένη K. Γιαννακάκη για τη μακρόχρονη προσφορά και την αγάπη της στο σύλλογο και την ιδιαίτερή της πατρίδα τη Σάμο.

Ορθιοι από αριστερά οι Ελένη Γιαννακάκη, Κώστας Παλιατσός, Δημήτρης Χριστοδούλου, Στέλιος Αμοργιανός, Γιάννης Γιαννακάκης (πρόεδρος), Τέλης Παλιατσός, Μίλη Αμοργιανού, Νίκος Γιαννακάκης, ενώ καθήμενοι οι Ρούλα Αμοργιανού, Ελένη Γιαννακάκη (τιμώμενη), Ντόρα Παλιατσού, Κέλυ Γιαννούτσου και Ιωάννα Φαράκλα. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Δείτε τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας του "Εθνικού Κήρυκα", ekirikas.com από την εκδήλωση των Σαμίων της Νέας Υόρκης!






Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Σαμίων Νέας Υόρκης "Πυθαγόρας"

Ο Σύλλογος Σαμίων «Πυθαγόρας» είναι ένας από τους ιστορικούς Συλλόγους της Ομογένειας.

Ιδρύθηκε το 1913 και συσπειρώνει στους κόλπους του 150 περίπου οικογένειες που κατοικούν στην τριπολιτειακή περιοχή. Η προσφορά του στη Σάμο και στην Ομογένεια είναι αναγνωρισμένη και έχει βραβευτεί πολλές φορές.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας - Ekirikas.com