AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Νοε 2017

Στα χέρια της Αστυνομίας 23χρονος για κατοχή όπλων και πυροβολισμούς

Φωτογραφία αρχείου

Χειροπέδες σε 23χρονο και 40χρονο πέρασαν την Κυριακή στην πόλη της Σάμου άνδρες της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), για σειρά αδικημάτων. Μεταξύ άλλων, ο πρώτος καταγορείται και για πυροβολισμούς σε ΙΧ και κατοικίες του νησιού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 23χρονος ως οδηγός και ο 40χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, επτά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ένας λοστός, ένα ξύλινο ρόπαλο, δύο αλυσίδες από δίκυκλο όχημα, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 1,4 μ. και διάφορα εργαλεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά ο 23χρονος αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών και στη συνέχεια απώθησε έναν από αυτούς, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σε έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια του στη Σάμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γκλομπ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), μία κουκούλα τύπου «full face», μία ξιφολόγχη, μεταλλικά και πλαστικά τμήματα από δίκυκλα οχήματα, καθώς και σετ καθαρισμού όπλου.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 23χρονου σε επτά περιστατικά πρόκλησης φθορών με τη χρήση όπλου, σε οχήματα και κατοικίες στη Σάμο, κατά το χρονικό διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου 2016 έως 24 Οκτωβρίου 2017.

Σε αντίστοιχες αστυνομικές έρευνες σε δύο κατοικίες του 40χρονου στη Σάμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν πληρούνταν οι προβλεπόμενες από τη σχετική νομοθεσία προϋποθέσεις για την κατοχή του, καθώς και έξι φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων -που είναι και οι δύο Έλληνες- σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και για κλοπή, αντίσταση και πρόκληση διακεκριμένων φθορών.