AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2017

Παναιγαιακή απεργία και συλλαλητήριο για τον ΦΠΑ στις 22/11 στη Σάμο


Το Επιμελητήριο Σάμου, μαζί με τα Επιμελητήρια Λέσβου και Χίου συμμετέχουν στην Παναιγιακή απεργία της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου και στο συλλαλητήριο της ίδιας μέρας στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 11:00 π.μ. 

Στην Παναιγιακή απεργία συμμετέχουν:

Επιμελητήριο Σάμου
Περιφερειακή Ενότητα Σάμου
Δήμος Σάμου
Δήμος Φούρνων 
Εμπορικός Σύλλογος Σάμου
Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου
Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου
Σύλλογος Επιχειρήσεων Δήμου Πυθαγορείου
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων κ Διαμερισμάτων Σάμου
Εμπορικός Σύλλογος Μυτιληνιών
Εμπορικός Σύλλογος Αγ.Κηρύκου
Εμπορικός Σύλλογος Βορείου Ικαρίας ο Ερμής Ράχες Ικαρίας
Σύλλογος Εστίασης κ Ψυχαγωγίας Σάμου
Σύλλογος Πρακτόρων Τουριστικών Γραφείων
Σύλλογος Επαγγελματιών Ηραίον
Ένωση Αδειούχων Λογιστών –Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Σάμου
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαραθοκάμπου
Ένωση Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου (ΕΤΕΜ)
Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Σάμου
ΚΤΕΛ Σάμου
Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου
Σύλλογος Φαρμακοποιών Σάμου

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Σάμου, "τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες τους  πέρα από το ανεπανόρθωτο πλήγμα  που έχουν δεχτεί από την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό έλαβαν και τη χαριστική βολή της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ που θα ισχύσουν από 1/1/2018. 

Οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ, θα έχουν τραγικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις που παλεύουν για να παραμείνουν οριακά βιώσιμες αλλά και στους κατοίκους, καθώς θα αυξηθεί δραματικά το κόστος διαβίωσης, μείωση της ανταγωνιστικότητας παραγομένων υπηρεσιών και προϊόντων, όπως ο τουρισμός, Μη είσπραξη των αναμενομένων φορολογικών εσόδων, η οποία θα οφείλεται στη μείωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στην αύξηση της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΦΟΜ «Μελέτης – Έκθεσης για τις επιπτώσεις από την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα Νησιά του Αιγαίου». είναι ότι «η συνεισφορά των περιφερειών που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα κρατικά έσοδα δεν θεωρείτε τόσο σημαντική, ούτως ώστε η αύξηση των συντελεστών κατά 30% να βελτιώσει σημαντικά τα κρατικά έσοδα. Ενώ, η οποιαδήποτε κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, θα οδηγήσει άμεσα σε περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης των νησιών»

Με την Παναιγιακή απεργία και με ψήφισμά μας προς την Κυβέρνηση  ζητούμε, να ψηφιστεί τροπολογία με την οποία θα διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ως ένα ελάχιστο μέτρο στήριξης των κοινωνιών, των κατοίκων και των επιχειρήσεων μας".