AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Νοε 2017

Παρουσίαση φωτογραφικού έργου των Γ. Καρπούζη και Δ. Κεχρή στις 11/11

 
Τους φωτογράφους Γιάννη Καρπούζη και Δημήτρη Κεχρή φιλοξενούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου η Φωτογραφική Ομάδα Κοντακαιίκων Σάμου «Φωτόνησος» και η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 
Οι φωτογράφοι θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα συνομιλήσουν με το κοινό για θέματα που αφορούν στη φωτογραφία.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα (Καρλόβασι), στις 7.30μμ, με ελέυθερη είσοδο για το κοινό.
 
O Γιάννης Καρπούζης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ. Ασχολείται με τη διαχείριση του χώρου και την οργάνωση του χρόνου εκφραζόμενος από τα μέσα της Φωτογραφίας, του Κινηματογράφου και της Μηχανικής. Το 2015 έλαβε το διεθνές βραβείο Descubrimientos της PHotoEspana και το 2016 το αντίστοιχο βραβείο του Athens Photo Festival. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Κίνα. Εμπλέκεται σε ερευνητικό επίπεδο με τις πειθαρχίες της Θεωρίας, Αισθητικής και Ιστορίας της τέχνης. Μαζί με μία ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, έφτιαξε το 2016, τον κόμβο φωτογραφίας "Aldebaran" και το 2017 οργάνωσε τη συλλογική δράση Grossraum 21c στο παλιό πολυτεχνείο. Τέλος, σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ για το Νίκο Καρούζο σε συμπαραγωγή ΕΚΚ και Faliro House.
 
Ο Δημήτρης Κεχρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει παρουσιάσει σεμινάρια ιστορίας της φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες του έχουν παρουσιαστεί στο Βυζαντινό Μουσείο, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο Ίδρυμα Κατακουζηνού, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Float Gallery. Συμμετείχε στους Unexposed Photographers. Είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας του Med Photo Festival και της συντακτικής ομάδας του πολιτιστικού περιοδικού toperiodiko.gr