AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Μαρ 2018

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Σάμο


Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου οι γυναικείοι σύλλογοι της Σάμου.

1) Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 10 Μαρτίου στο ξενοδοχείο "Σάμος", με ώρα έναρξης τις 6 μμ.

Η εκδήλωση θα επικεντρώνεται στο θέμα των ναρκωτικών με ειδική αναφορά στη γυναίκα και τις εξαρτήσεις.

Για αυτό θα μιλήσουν:

Ο Παναγιώτης Κατηφές, κοινωνιολόγος, σύμβουλος εξαρτήσεων - γραμματέας εθνικού συμβουλίου κατά των ναρκωτικών με θέμα: "Το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών και η ιδιαίτερη επίδρασή του στις γυναίκες.

Η Ευαγγελία Αμπατζή, ψυχολόγος, μέλος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Σάμου "Φάρος" με θέμα: "Ιστορίες δύναμης απέναντι στην ευαλωτότητα".

2) Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 11 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο των Μυτιληνιών Σάμου, με ώρα έναρξης τις 7 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

- Παρουσίαση του ιστορικού της Ημέρας.

- Ντοκιμαντέρ 20 λεπτών, της Ο.Γ.Ε,  με τίτλο: "Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στην μητρότητα".

- Ομιλία από την πρόεδρο του συλλόγου.

- Παραδοσιακούς χορούς από το γυναικείο τμήμα του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών.

- Ζωντανή μουσική και τραγούδια από το ερασιτεχνικό μουσικό σχήμα του χωριού.

3) Η Ομάδα Ο.Γ.Ε Μαραθοκάμπου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 11 Μαρτίου στην αίθουσα  της Ομάδας Γυναικών, με ώρα έναρξης τις 5.30 μ.μ. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Η εκδήλωση περιλαμβάνει

- Προβολή βίντεο για την καμπάνια της Ο.Γ.Ε 2017.

- Ιστορικό της ημέρας 8 Μάρτη 1857 – 8 Μάρτη 2018.

- Συζήτηση με την Ευανθία Ματθαίου, πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Σάμου και πρόεδρο της Ομάδας Ο.Γ.Ε Καρλοβάσου, με θέμα τα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες, ενόψει των εκλογών του σωματείου.

4) Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Η Ομόνοια" διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 11 Μαρτίου στην αίθουσα  της Ομάδας Γυναικών, με ώρα έναρξης τις 5 μ.μ. 

- Αναδρομή στο ιστορικό της ημέρας.

- Μικρή ομιλία για το θέμα των ναρκωτικών και της εξάρτησης, ιδιαίτερα των γυναικών, μικρών και μεγάλων, μέσα στη σημερινή κατάσταση.

- Σχετικά ποιήματα από παιδιά.

- Προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε τη διακήρυξη των γυναικείων συλλόγων της Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (Μέλος ΟΓΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ (Μέλος ΟΓΕ)
ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ "H ΟΜΟΝΟΙΑ" ΠΑΓΩΝΔΑ

8 Μάρτη 2018

"Παλεύουμε συλλογικά, με αγωνιστική στάση ζωής. Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο"

Γυναίκες μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, αγρότισσες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. 

Απευθύνουμε κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες - σπουδάστριες, στις νέες μητέρες, να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει, να παλέψουμε μαζί για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή.


8η Μάρτη 1857

Οι υφάντρες και οι ράφτρες της Νέας Υόρκης σηκώνουν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας 10 ώρες εργασίας (από 16 που δούλευαν τότε), ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους.    Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και στο κράτος. Με εντολή κυβέρνησης και εργοδοτών, η αστυνομία ρίχτηκε με μανία πάνω στις μαχητικές διαδηλώσεις των εργατριών και τις αιματοκύλησαν.

8η Μάρτη 2018 

Σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία μας δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να έχουμε σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών. Ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιούμε δημιουργικά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας θεωρείται ατομική υπόθεση, ενώ αντίθετα πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας, του κράτους. Όσο κάνουν κουμάντο στην οικονομία οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι εφοπλιστές, τόσο τα δικαιώματα μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται για τα επιχειρηματικά κέρδη.

Γι' αυτό οι γυναίκες σήμερα αντιμετωπίζουμε κυριολεκτικά μια εφιαλτική κατάσταση στη ζωή μας. 
Βιώνουμε τον εργασιακό μεσαίωνα. Η μητρότητα είναι ατομική υπόθεση και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ή ανύπαρκτος ή πανάκριβος ή  ψευδεπίγραφος. 

Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν υποτασσόμαστε σ' αυτή τη βαρβαρότητα. Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν Ε.Ε. και κυβερνήσεις.

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Αγωνιζόμαστε για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τοπικά  διεκδικούμε:

*  Πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων του νησιού με μόνιμο προσωπικό. 

* Ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών και με την ηπειρωτική Ελλάδα. 

* Πρόγραμμα αντιμετώπισης του υποσιτισμού στα σχολεία με παροχή δωρεάν μικρού γεύματος σε όλους τους μαθητές από το δήμο

* Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών με δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα.

* Ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Έξω οι ιδιώτες από την Υγεία.

* Την κατασκευή ξενώνα ενηλίκων- κακοποιημένων γυναικών. 

* Κατασκευή κτιρίου για Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο στους Μυτιληνιούς. Επισκευή, συντήρηση του Πνευματικού Κέντρου Μυτιληνιών, και του αγροτικού ιατρείου. Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα των παιδικών χαρών.

*Στελέχωση περιφερειακού ιατρείου Μαραθοκάμπου με 2 γιατρούς μόνιμους γενικής ιατρικής μαία και νοσηλεύτρια. Άμεση υλοποίηση της απόφασης για τη δημιουργία νέου  Νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου. Συντήρηση της παιδικής χαράς Μαραθοκάμπου, κατασκευή νέων παιδικών χαρών στον Όρμο και Κάμπο, σύμφωνα με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ολοκλήρωση της αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης  Μαραθοκάμπου

* Παρουσία αγροτικού ιατρού στο Παγώνδα δύο τουλάχιστον και συγκεκριμένες ημέρες. 

*Κατασκευή αξιοπρεπούς αγροτικού ιατρείου στο Ηραίον σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το σχέδιο που έχει κατατεθεί στο Δήμο από το Σύλλογο «Η ΟΜΟΝΟΙΑ». Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα των παιδικών χαρών Παγώνδα και Ηραίου.

* Πλήρη στελέχωση και λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων

* Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Στηρίζουμε τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν θεραπευτικών κοινοτήτων με στεγνά προγράμματα, για την κοινωνική επανένταξη των χρηστών. Στηρίζουμε τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και του «Φάρου» στη Σάμο".