AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαρ 2019

Οι γονείς των μαθητών της Σάμου καθορίζουν την περαιτέρω στάση τους


Τις αποφάσεις που έλαβαν σχετικά με την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα γνωστοποιούν από το βράδυ της Δευτέρας ο ένας μετά τον άλλο οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Σάμου.
 
Ήδη είναι γνωστή η απόφαση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος, ενώ από χθες το My Samos Blog σάς έχει ενημερώσει και για τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων στο 1ο (κατά της αποχής), το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλεως Σάμου (απέχουν την Τετάρτη).

Να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα την Τετάρτη 20 Μαρτίου αποφάσισαν και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Μυτιληνιών, Χώρας και Παλαιοκάστρου, όπως και του 1ου Γυμνασίου.

Την ίδια ώρα, πρόβλημα υπήρξε με την ψηφοφορία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το https://epikoinonia-samou.blogspot.com, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης για να ενημερωθούν οι γονείς για τη συνάντηση μέλους του δ.σ. του συλλόγου και του διευθυντή του σχολείου με την εισαγγελέα Σάμου, με αφορμή τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία για την έναρξη του προγράμματος της Δομής Υποδοχής (ΔΥΕΠ) των παιδιών από το Κέντρο Μεταναστών εντός των σχολικών μονάδων, οι γονείς κλήθηκαν σε μυστική ψηφοφορία. Ωστόσο, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν αδιάβλητη, καθώς αφενός δεν υπήρξαν καταστάσεις των γονέων που ψήφισαν, αφετέρου δύο μέλη του δ.σ. πήραν την κάλπη και τη μετέφεραν έξω από την αίθουσα της ψηφοφορίας για να ψηφίσουν οι γονείς που βρίσκονταν εκτός της αίθουσας, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να θεωρείται άκυρη και να μην υπάρχει προς το παρόν απόφαση από τη γενική συνέλευση των γονέων του Πυθαγορείου.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών πόλεως Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει συμβολικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρουν τα μέλη του, "στηρίζουμε και τασσόμαστε υπέρ των αιτημάτων που έχουμε υπογράψει στο κοινό ψήφισμα της 25/02/19. Μέλημά μας είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των προσφύγων και ιδίως των παιδιών, ώστε να μη ζει κανένα από αυτά σε σκηνές. Συγχρόνως επιδιώκουμε την εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων και όχι μόνο των 23 παιδιών από τα 1.500 του ΚΥΤ, σε εκπαιδευτική δομή όπως αυτής της Κω".
 
Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το συντονιστικό των συλλόγων, για να λάβει αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com