AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Σεπ 2012

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Σάμου (16/9/2012) για τα προβλήματα παιδείας στο νησί


Σύσκεψη για τα προβλήματα παιδείας στο νησί συγκαλείται την ερχόμενη Κυριακή και ώρα 19.00 στο Εργατικό Κέντρο, που καλεί όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών να παραστούν. 


Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου μιλά για "νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε με πολλά άλυτα προβλήματα. Προβλήματα που οξύνουν την υποβάθμιση της γνώσης, εμπορευματοποιούν την παιδεία και βάζουν νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση". Κάνει, επίσης, λόγο για μεγάλες ελλείψεις καθηγητών και δασκάλων και μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ενώ καταγγέλλει την παύση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών. Ειδικότερα, αναφέρει :

Απαιτούμε :
*Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Καμιά επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα.
*Κανένας νέος κάτω των 18 χρονών έξω από το δημόσιο σχολείο.
*Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους.
*Άμεση κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
*Μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων και αναπληρωτών. Άμεση πλήρωση όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών με μόνιμο προσωπικό.
*Να μην γίνουν συγχωνεύσεις-κατάργηση σχολείων. Καμία τάξη με περισσότερους από 20 μαθητές.
*Κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ.
*Για σπουδαστές, μαθητές, φοιτητές δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς (καράβια, αεροπλάνα) για όλο το χρόνο και ελεύθερη πρόσβαση σε μουσεία, θέατρα, αθλητικές εγκαταστάσεις.
*Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα συγκοινωνιών που θα αναλάβει και τη μεταφορά των μαθητών.