AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Σεπ 2012

Απίστευτη πρόκληση από Τούρκο βουλευτή: "ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά"!

Ξεπέρασε τα όρια ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) της Τουρκίας, Μπουλέντ Τεζτζάν, ο οποίος σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή κάνει λόγο για…  «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά».

Ο κ. Τεζτζάν στην ερώτηση που κατέθεσε στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, και ζητάει να απαντηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζει τουρκικά νησιά το Αγαθονήσι, τους Φούρνους, τους Αρκιούς, τις Οινούσες, την Θύμαινα και μια σειρά άλλων νησιών, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ, ο βουλευτής αναφέρει πως «προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έχει υψωθεί η ελληνική σημαία» σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα νησιά Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος και στο Κρητικό Πέλαγος στα νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι.
«Αληθεύει ότι επιδείχθηκε εθελοτυφλία στην κατοχή των νησιών του Αιγαίου; Για ποιο λόγο επιτράπηκε να υψωθεί η ελληνική σημαία στο Αγαθονήσι; Τι σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο σας απέναντι στη ντε φάκτο κατοχή;», ρωτάει στην συνέχεια!

Πηγή: Star.gr