AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Σεπ 2012

Σε Σάμο, Χίο, Λέσβο και Ρόδο τα πρώτα κέντρα κράτησης μεταναστών σε νησιά


Στη Σάμο, τη Χίο, τη Λέσβο και τη Ρόδο θα λειτουργήσουν τα πρώτα κέντρα κράτησης μεταναστών στη νησιωτική Ελλάδα. «Εχει γίνει σχεδιασμός που περιλαμβάνει στρατόπεδα φιλοξενίας και κέντρα πρώτης υποδοχής σε όλα τα μεγάλα νησιά, τέσσερα κατ' αρχήν. Η συνολική τους χωρητικότητα έχει προϋπολογιστεί στα 1.500 άτομα» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

«Στη Σάμο και στη Χίο θα τα έχουμε, ελπίζω, σε λειτουργία ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής άμεσα μέσα στον Οκτώβριο, δηλαδή τέλος Οκτωβρίου θα τα έχουμε τελειώσει. Τα άλλα δύο στη Μυτιλήνη και στη Ρόδο, θα τα έχουμε ίσως με μια μεγαλύτερη καθυστέρηση, θα πάμε στην αρχή του 2013. Εν πάση περιπτώσει υπολογίζω ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2013 ο σχεδιασμός μας και στα δύο θα έχει υλοποιηθεί» πρόσθεσε.

Για το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης έχει γίνει σχεδιασμός και πρόσθεσε πως την αποτροπή θα την ασκήσει κυρίως το Λιμενικό κάτι που αποφασίστηκε στη πρόσφατη σύσκεψη που είχε με τους συναρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Εθνικής Αμυνας υπό τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Δένδιας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η υλοποίηση των όσων αποφασίστηκαν θα βελτιώσει την κατάσταση των εισροών από το Αιγαίο, με στόχο να τις ελαχιστοποιήσει και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση αυτή δεν υπερβαίνει ούτε το 30% των ροών που είχαμε από τον Έβρο πριν ξεκινήσει ο 'Ξένιος Δίας'. Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε κι ένα σχεδιασμό εκεί».


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Online