AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2012

Αντίδραση της ΕΟΣ Σάμου στην εγκατάσταση ιδιωτικού οινοποιείου στο Καρλόβασι

Στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, να υπογράψει άδεια εγκατάστασης ιδιωτικού οινοποιείου, στο Καρλόβασι της Σάμου, εναντιώνεται η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ), καταγγέλλοντας τον ίδιο ως «παρανομούντα».

Η Ένωση αναφέρει ότι «η επίθεση εναντίον της αμπελουργίας, των αμπελουργών και του παραγωγικού ιστού της Σάμου, κλιμακώνεται με στόχο την ΕΟΣΣ. Μετά την φοροεπιδρομή του κράτους και την τραπεζική τοκογλυφία, ακολουθεί η υπονόμευση της Οργάνωσης, με την απόπειρα ακύρωσης στην πράξη του Αναγκαστικού Νόμου 6085/1934. Είναι οι σταθμοί μιας πολιτικής που ξεπουλάει και διαλύει τα πάντα, που δεν διστάζει να θυσιάσει την σημαντικότερη παραγωγική και οικονομική βάση του νησιού, το κρασί, την ΕΟΣΣ και τους 3.000 αμπελουργούς, στο βωμό των συμφερόντων κρασεμπόρων και κρασοβιομηχάνων».
Το Δ.Σ της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου υπογραμμίζει ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα των αμπελουργών και της ΕΟΣΣ.
Τέλος, καλεί τους οργανωμένους τοπικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό τους με τρόπο μαχητικό, διεκδικητικό, με πρώτο βήμα τη μαζική διαμαρτυρία σε ημερομηνία που θα οριστεί με αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας.


Πηγή: paseges.gr