AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Σεπ 2012

Ανακοίνωση της γραμματείας Σάμου του Π.Α.ΜΕ. για τη μεταφορά των μαθητών



Η νέα σχολική χρονιά μόλις άρχισε με άλυτο το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών από & προς τα σχολεία τους. Δεκάδες εργατικές & λαϊκές οικογένειες του νησιού μας, από την πρώτη κιόλας μέρα, έβαλαν το χέρι στην τσέπη για τη μετακίνηση των παιδιών τους, αφού δεν υπήρχαν λεωφορεία. Και αυτό σε μια περίοδο που σε πολλές από αυτές είναι δύσκολο ακόμη & να βάλουν ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι ή να πληρώσουν το ρεύμα τους.

Το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που εξαπολύεται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την Ε.Ε., & τα μονοπώλια, ενάντια στην εργατική τάξη & τα λαϊκά στρώματα.
Είναι απόρροια των συνεχιζόμενων μέτρων στην Παιδεία & της μετακύλισης μιας σειράς δαπανών των σχολείων από την ευθύνη του κράτους στην Τοπική Διοίκηση. Μιας παιδείας που διαρκώς υποβαθμίζεται & εμπορευματοποιείται, που θέλει το σχολείο επιχείρηση.
Στο «σχολείο της αγοράς», γονείς & μαθητές αντιμετωπίζονται σαν πελάτες. Τα σχολεία συγχωνεύονται-καταργούνται, έχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Οι οποίοι εργάζονται με μισθούς πείνας & εργασιακές σχέσεις «λάστιχο». Η μόρφωση κατακερματίζεται «για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας». Όλο και περισσότεροι ταξικοί φραγμοί υψώνονται. Η παραπαιδεία μεγαλουργεί. Το οικονομικό βάρος μεταφέρεται στις τσέπες των εργαζομένων & του λαού που βογκάει από τη διαρκή μείωση του εισοδήματος & την ανεργία, προωθώντας τους παράλληλα την ατομική ευθύνη & τον εθελοντισμό ως λύση για κάθε πρόβλημα.
Η Παιδεία είναι ευθύνη & πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης & των λαϊκών στρωμάτων. Τα νέα μέτρα που η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το επόμενο διάστημα δεν είναι προσωρινά. Ήρθαν για να μείνουν. Θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή μας. Οι επιπτώσεις συνολικά στην Παιδεία θα είναι ακόμη πιο δραματικές.

Απαιτούμε:
- Άμεση κρατική χρηματοδότηση για την απρόσκοπτη & ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Εδώ & τώρα να διασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνησή τους.
Έχουμε πείρα από τις περσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις. Καλούμε κάθε γονιό, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις Λαϊκές Επιτροπές του νησιού, τα εργατικά σωματεία, την λαϊκή οικογένεια συνολικά, να συντονίσουν τη δράση τους με το ΠΑΜΕ, να αντιπαλέψουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της  ΕΕ & της πλουτοκρατίας για την Παιδεία & να διεκδικήσουν: 

·  Δωρεάν & ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών από & προς το σχολείο τους με ευθύνη του κράτους.
· Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα συγκοινωνιών που θα αναλάβει & την  μεταφορά των μαθητών.
· Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.
· 2χρονη Προσχολική Αγωγή, Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο & Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές μετά την ολοκλήρωση μας 12χρονης εκπαίδευσης.
· Καμιά επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες & τη νεολαία, σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις & οι μαζικοί φορείς που ανήκει ο καθένας μας, κάθε χώρος δουλειάς & γειτονιά, να ετοιμάζονται και να παίρνουν αποφάσεις για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚH ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για να μην περάσουν τα νέα μέτρα σφαγείο που μας ετοιμάζουν.