AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Σεπ 2012

Καμμένος: "Η Μητρόπολη Σάμου να παραδώσει τη διοίκηση του γηροκομείου στον Δήμο Ικαρίας"


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε χθες το γηροκομείο Ικαρίας συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Τέρενς Κουίκ και τον Εκπρόσωπο του Κινήματος Χρήστο Ζώη.
Συναντήθηκαν με μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας, φορείς του νησιού και εθελοντές που κρατούν ανοικτό το γηροκομείο. Συνομίλησαν με τους ηλικιωμένους που ζήτησαν να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην κλείσει το γηροκομείο.
Μετά την επίσκεψη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφασίσαμε σήμερα να είμαστε εδώ. Κληθήκαμε από την επιτροπή για το γηροκομείο της Ικαρίας και την τοπική κοινωνία. Σε συνεργασία με τον βουλευτή του νομού Σάμου αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κοινή προσπάθεια όλων των Ικαριωτών να διατηρήσουμε αυτό το γηροκομείο, το οποίο χτίστηκε με σκληρή δουλειά και με χρήματα ιδιωτών Ικαριωτών. Φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια 140 ψυχές που έζησαν εδώ ευτυχισμένοι και μπόρεσαν να βρουν μια θαλπωρή, μπόρεσαν να βρουν μια φροντίδα.
Αν υπάρχουν οικονομικοί λόγοι θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα είχαν έλθει όλα σε αδιέξοδο στο γηροκομείο. Όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εκατομμύριο ευρώ το οποίο έχουν συλλέξει οι απανταχού Ικαριώτες των ΗΠΑ. Έχει δοθεί στο ίδρυμα και τα χρήματα περιμένουν, προκειμένου να μπορέσει να διαμορφωθεί αυτό το γηροκομείο και να δεχθεί περισσότερους ηλικιωμένους.
Σε μια εποχή που χτυπά η κρίση και οι περισσότεροι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, το να κλείνει ένα τέτοιο ίδρυμα είναι ένα θέμα υψηλής πολιτικής.
Εμείς επιλέξαμε αντί να βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας ή στη Βουλή, να βρισκόμαστε εδώ δίπλα στην προσπάθεια των Ικαριωτών που θέλουν να συνεχίσουν να φιλοξενούνται οι γονείς και οι παππούδες τους στο γηροκομείο.
Τους δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να το παραδώσουμε με οποιοδήποτε τρόπο και τους δηλώνουμε ότι κανείς δεν πρόκειται να εκμεταλλευθεί τα χρήματα που μαζεύτηκαν για να μπορέσουν να ζήσουν εδώ ευτυχισμένοι κάποιοι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας την 1η Οκτωβρίου, ζητάμε άμεσα από τον Μητροπολίτη Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων να αφήσει το γηροκομείο στη διοίκηση του Δήμου, ο οποίος αναλαμβάνει μαζί με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να δώσει άμεσα άδεια, ώστε να σταματήσουν τα σενάρια και οι δικαιολογίες ότι δεν υπάρχει άδεια. Άλλωστε  και εκεί που θέλουν να μεταφέρουν τους ηλικιωμένους σε άλλο νησί που είναι αρκετές ώρες μακριά με το καράβι και εκείνο το γηροκομείο δεν έχει άδεια.
Να φροντίσει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Σάμου με δική του εντολή να δοθεί άμεσα άδεια αφού γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο κτίριο και να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι δεν μπορούν να «εκτελούνται» άνθρωποι της τρίτης ηλικίας για συμφέροντα κάποιων που θέλουν να εκμεταλλευτούν την προσπάθεια που έγινε να μαζευτούν χρήματα για να μπορούν να φιλοξενηθούν εδώ και να τελειώσουν τη ζωή τους, άνθρωποι που δεν έχουν οικογένεια, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με τα παιδιά τους.
Θα ήθελα να πω ότι στηρίζουμε τους εργαζόμενους πρώτα από όλα, τους ευχαριστούμε που εργάζονται αφιλοκερδώς μετά τον Φεβρουάριο που σταμάτησαν να πληρώνονται, τους εθελοντές και το σύνολο της Ικαριακής κοινότητας και δηλώνουμε ότι και εμείς μαζί με τους πολίτες και άλλες πολιτικές δυνάμεις που εκλέχτηκαν από την Ικαρία θα στηρίξουμε την προσπάθεια και θα απαγορεύσουμε να πεταχθούν έξω οι γέροντες με οποιονδήποτε τρόπο.»