AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2012

Σύγχυση με το κλείσιμο των σχολείων στη Σάμο

Αλαλούμ επικρατεί με το κλείσιμο των σχολικών μονάδων του νομού Σάμου, καθώς άλλα σχολεία είναι ανοιχτά, σε άλλα δεν προσήλθαν οι μαθητές όπως στα δημοτικά σχολεία Χώρας και Πύργου, ενώ σε άλλα, μεταξύ των οποίων το Γυμνάσιο Σάμου, γίνεται αποχή από τους μαθητές.
Ο δήμαρχος Σάμου, κ. Στέλιος Θάνος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αρμονία" σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων δήλωσε: «Τα σχολεία μπορούν να κλείσουν και με αποχές δασκάλων, με κινήσεις γονιών, κ.α. Ας μην ρίχνουμε το βάρος μόνο στο δήμαρχο». Ο δήμαρχος μπορεί να κλείσει τα σχολεία μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως σεισμούς, επιδημική νόσο κλπ., διαφορετικά διώκεται για παράβαση καθήκοντος. Επιπλέον ο κ. Θάνος επισήμανε πως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων δεν έχουν τη νομική κάλυψη για να προβούν στο κλείσιμο των σχολείων.
Επίσης τόνισε: «Η κατάσταση είναι  δραματική και για αυτό, σαν δήμος, κλείσαμε τις υπηρεσίες μας. Το υπουργείο μας έστειλε χτες επιστολή, λέγοντας μας πως θα πληρώσουν για τα μαθητικά δρομολόγια τα 216.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα πληρωθούν στο τρέχον οικονομικό έτος, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το πότε. Εμείς είμαστε μαζί με τα παιδιά, αλλά ο Νόμος μας δένει τα χέρια», είπε ο κος Θάνος και πρόσθεσε: «Από τώρα συζητάμε για το πως θα χειριστούμε το θέμα των μεταφορών, καθώς από τον Ιούλιο του 2013 ο δήμος θα αναλάβει οριστικά τις μεταφορές των μαθητών».
 
Πηγή: Σαμιακόν Βήμα