AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2012

Ερώτηση ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ  Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης, με θέμα τους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων και Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

"Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η απλήρωτη εργασία, η απασχόληση εργαζομένων με τον κατώτερο μισθό, χωρίς ειδικότητα και καταργώντας την κλαδική σύμβαση, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα είναι η συνηθισμένη κατάσταση και όχι η εξαίρεση, είναι οι συνθήκες εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέσω και διάφορων ΜΚΟ στα πλαίσια του προγράμματος της «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιείται με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας.
Κυβέρνηση, δημοτικές αρχές του «Καλλικράτη» και οι διάφορες ΜΚΟ – και μάλιστα «με το αζημίωτο», εμπορεύονται τη φτώχεια και την ανεργία μέσα από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων
Στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων και Περιφερειακής. Ενότητας Σάμου, και το οποίο υλοποιείται μέσω της ΜΚΟ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», απασχολούνται 470 εργαζόμενοι οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μακροχρόνια άνεργοι και χωρίς άλλους πόρους ζωής.
Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες. 
Μεταξύ δήμων, περιφέρειας, ΜΚΟ και Υπουργείου Εργασίας, υπάρχει μια ατελείωτη διελκυστίνδα, «αναζητείται ο υπεύθυνος», από το Υπουργείο Εργασίας έλεγαν ότι «δεν μπορούν να βρουν μια υπάλληλο». Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Αντίθετα και κατά περίεργο τρόπο στην απόφαση τους για επίσχεση εργασίας, υπήρξε άμεση παρέμβαση από υπάλληλο του Υπουργείο Εργασίας η οποία στην ουσία απαγόρευσε τις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι δεν έχουν δικαίωμα για επίσχεση εργασίας!!

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Τι μέτρα θα πάρει, ώστε άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση να πληρωθούν οι 470 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων και Περιφερειακής. Ενότητας Σάμου;
Τι μέτρα θα πάρει ώστε να είναι εξασφαλισμένη στο εξής η τακτική πληρωμή τους.
"


Πηγή: kke.gr