AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαρ 2013

Τουριστική έκθεση για τη Σάμο στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16/4


Μεγάλη έκθεση παραδοσιακών προϊοντων, τουρισμου και πολιτισμού της Σάμου διοργανώνει στις 15 και 16 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη η "Δυναμική Promotion Σάμου" σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, επιχειρηματίες και φορείς του νησιού.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους (Αρχαία Αγορά), μπροστά από το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Θα φέρει το τίτλο «όποιος την γνωρίσει θα την αγαπήσει» και θα περιλαμβάνει τρία περίπτερα, δυο περίπτερα των 8 m2 και ένα των 2,5 m2.

Στο πρώτο περίπτερο οι επισκέπτες θα πάρουν μια γεύση από την μοναδική και σπάνια ομορφιά του φυσικού πλούτου της Σάμου, μέσα από την έκθεση φωτογραφιών που αντικατοπτρίζουν το νησί, τραβηγμένων από τους φωτογράφους Πρωτόπαπα, Καρακωσταντή, Αγγελή, Γαλαθρη και Χατζηιακωβου.

Στο δεύτερο περίπτερο θα παρουσιάζεται η πορεία του νησιού στον χρόνο, η μεγάλη ιστορία, τα αξιοθέατα, τα προϊόντα και ο εναλλακτικός τουρισμός που διαθέτει η Σάμος ενώ στο τρίτο θα υπάρχει λαογραφική έκθεση από το σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων Παγωνδα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».

Στους επισκέπτες των περιπτέρων θα μοιραστούν 10.000 βιβλιαράκια που αναφέρουν την ιστορία της Σάμου και των χωριών της, 5.000 μαγνητικά με το σχήμα της Σάμου, ενώ μια μασκότ (δελφίνι) θα μοιράσει 1.000 μπαλόνια στα παιδιά και τοπικά προϊόντα της Σάμου όπως κρασί, ούζο, μέλι, βότανα, ελαιόλαδο, κλπ.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής θα υπάρχουν συναυλίες από συγκροτήματα της Σάμου και της Θεσσαλονίκης, όπως Χαμαιλέοντες, Μουσική Κιβωτός κ.ά. Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών και ο Σύλλογος Σαμίων Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς τοπικούς χορούς, ενώ ακόμη θα εμφανιστεί η 44μελής χορωδία «Πυθαγόρειος Αρμονία» της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα συλλεγούν τρόφιμα και ρούχα για να προσφερθούν στα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι η έκθεση να μην περάσει απαρατήρητη από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Όποια επιχείρηση θέλει να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια και να προβληθεί στην Θεσσαλονίκη μπορεί να επικοινωνήσει με email: dinamikisamos@gmail.com

Σημειώνεται ότι η φετινή έκθεση της "Δυναμικής Promotion Σάμου" αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης με τίτλο «Το νησί των ανθρώπων, το κρασί των θεών», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Ιουνίου 2012 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο κέντρο της Αθήνας.