AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαρ 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού


Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8-10 Μποφόρ και τις  ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ).

Συγκεκριμένα:
• Οι νότιοι άνεμοι, σήμερα Πέμπτη 21/3, φθάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ και από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής 22/3.
• Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα Πέμπτη 21/3 από τις μεσημεριανές ώρες, στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 22/3 σε όλες τις περιοχές.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.