AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαρ 2013

Μικροί πρωταγωνιστές!


Το θεατρικό  έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο οι μαθητές του Ε1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού  Λυκείου Σάμου.

Το έργο αυτό είναι στο σύνολό του ένας ύμνος στην ελευθερία, το ανεξάρτητο πνεύμα, στον αυθορμητισμό, στη χαρά και στην ελεύθερη έκφραση. Καυτηριάζει την κάθε είδους καταπίεση, εξαναγκασμό και αυταρχικότητα.

Κι όμως, αν και απαιτητικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Δάφνης Παναγιώτου, το απέδωσαν με ιδιαίτερο τρόπο, ιδανικά. Πέτυχαν να μεταδώσουν στο κοινό που τους παρακολούθησε τα ιδεώδη του έργου με τη ζωντάνια, τη χαρά και την αισιοδοξία που τα διακρίνει. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στην ωραιότατη αισθητική της παράστασης, στην κίνηση, το χορό, στα τραγούδια αλλά και στα σκηνικά.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης και πρώτα από όλα στους μαθητές έδωσε ο διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Κονδύλης, ευχόμενος «είθε πάντα να λειτουργούν έτσι συλλογικά και να παράγουν έργα πολιτισμού και Παιδείας».





Στο δεύτερο μέρος της παράστασης οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος και αρκετοί από το Γ2, παρουσίασαν σε δραματοποιημένη μορφή το συγγραφικό έργο μιας νεαρής δασκάλας του Σχολείου, της Δήμητρας Σπανού, παραμύθια της οποίας περιλαμβάνονται σε έκδοση του εκδοτικού οίκου «Ωρίωνας» με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια».

«Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τη δασκάλα του Σχολείου μας που το έργο της διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό και βραβεύτηκε γι' αυτό. Αυτή η παρουσίαση επιθυμούμε να αποτελέσει έναυσμα για την απελευθέρωση όλων των δημιουργικών πνευματικών δυνάμεων του εκπαιδευτικού δυναμικού του τόπου μας. Μπράβο και στους μαθητές της, που με χάρη, ευαισθησία και απλότητα απέδωσαν τα εμπνευσμένα παραμύθια της, που τόσο καθοριστικό ρόλο παίζουν στην υγιή διαμόρφωση της παιδικής προσωπικότητας.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε και στα εύγευστα εδέσματα που δημιούργησαν μητέρες των μαθητών μας που προσφέρθηκαν με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο τέλος της παράστασης.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Δ/νση του Γ.Ε.Λ Σάμου για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου του.

Τον κ. Κουτσοδήμο Θανάση για τη επιμέλεια των ηχητικών και των φωτιστικών της παράστασης.

Την κ. Μαριάννα Ασλάνη-Ελληνικάκη για την ουσιαστική συνδρομή της στα σκηνικά.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας που στέκει αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας.

Το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου μας και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που για άλλη μια φορά μας έκαναν περήφανους με τις ικανότητες, το ήθος και την εργατικότητά τους», αναφέρει η Διεύθυνση του Σχολείου.




Και από εμάς, στο MY SAMOS BLOG, τα θερμά μας συγχαρητήρια στα παιδιά, στους δασκάλους και στους γονείς!