AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2013

Επί τάπητος η προετοιμασία για τη νέα τουριστική σεζόν


Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Σάμου και έλαβε σειρά αποφάσεων. Παράλληλα, σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό συγκάλεσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Ειδικότερα, για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων και αεροπλάνων στο νησί συμφωνήθηκε η προσφορά σαμιώτικου κρασιού και η παρουσία χορευτικού στις πρώτες αφίξεις πτήσεων τσάρτερ και κρουαζιερόπλοιων. Επίσης η δημιουργία ενιαίου διαφημιστικού και πληροφοριακού εντύπου σε συνεργασία με φορείς του νησιού το οποίο θα μοιράζεται κατά τις αφίξεις. Μετά από συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και φορείς του Νησιού, θα εξεταστεί η δυνατότητα απασχόλησης ξενόγλωσσων ατόμων που θα προσφέρουν πληροφορίες στους επισκέπτες κατά την άφιξή τους σε αεροδρόμιο και λιμάνια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Στο ίδιο συμβούλιο ομόφωνα εγκρίθηκε η συμμετοχή της Σάμου στην τουριστική έκθεση της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αξιολογήθηκε πρόταση διαφήμισης από Ρωσικό Τουριστικό Οργανισμό, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα με την προϋπόθεση να βρεθεί το ανάλογο και απαραίτητο κονδύλι για την πληρωμή.

Εγκρίθηκαν, τέλος, κατά πλειοψηφία και οι δαπάνες του Οργανισμού Τουρισμού για το 2013.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς του νησιού είχε χθες στο γραφείο του και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Σε αυτήν επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Σάμου στο μεγαλύτερο φόρουμ για τον τουρισμό Κρουαζιέρας, το "2nd Posidonia SEA TOURISM FORUM" (28-29 Μαΐου), καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών για την άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στο νησί.