AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2013

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι

 

Επίσημα και πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ Ευσεβίου, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία λιτανεύθηκαν οι ιερές εικόνες στις  οδούς του Καρλοβάσου. Αφού συναντήθηκαν οι πομπές των τριών ναών (Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Οσίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου) κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, όπου μετά την σχετική Δέηση ο κ.κ. Ευσέβιος ανάγνωσε την ειδική περικοπή από το Συνοδικό της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου με την οποία διακηρύσσεται και ομολογείται η Ορθόδοξη διδασκαλία για τις ιερές εικόνες και τους Αγίους.

Ακολούθησε ομιλία του για την Ορθόδοξη πίστη μας και την ομολογία της έναντι των αιρετικών διδασκαλιών της εποχής μας. Στη συνέχεια, ενώ ψαλλόταν το ψαλμικό «Τίς Θεός Μέγας….» και η φιλαρμονική παιάνιζε θριαμβευτικά, οι δεκάδες των νέων ύψωναν τις Εικόνες και τα Λάβαρα.